OASPEȚI DE PESTE PRUT

Distribuie pe:

Grație colaborării cu Despărțământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu" Iași (președinte - prof. Areta Moșu, vicepreședinte ASTRA pentru românii din diaspora), prin proiectul „Acasă la noi", Sighișoara a primit, și în această vacanță de vară, un grup de 24 de elevi îndrăgostiți de mânuirea penelului, sosiți din Republica Moldova - raionul Criuleni, laureați ai Concursului de pictură „Nicolae Tonița".

Timp de o săptămână, tinerii artiști au cutreierat Cetatea Medievală a Sighișoarei și nu numai: au vizitat Muzeul municipal Mediaș, impunătoarea biserică fortificată din Biertan, au petrecut o zi la Târgu-Mureș, unde au vizitat cele două catedrale din centrul orașului (ghid fiindu-le Mircea Dorin Istrate, președintele filialei mureșene a Ligii Scriitorilor Români), Palatul Culturii, Grădina Zoologică, Platoul Cornești, întâlnirea cu domnul Alexandru Cîmpeanu - vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, întregind ziua dedicată capitalei județului nostru. A urmat vizitarea Muzeului de Etnografie „Gheorghe Cernea" și a Cetății Rupea, tinerii bucurându-se de primirea deosebită din partea dlui Gheorghiță Radu, președinte al Despărțământului ASTRA Rupea.

Programul artistic dedicat oaspeților a avut loc la Căminul Cultural din Daneș, cu participarea interpreților Mihaela și Ciprian Istrate, Doina și Nicu Pintea, Nelu Sâmărtean, a unor dansatori ai Ansamblului „Românașul" din Albești.

Tabăra de pictură s-a încheiat prin focul de artificii de la Viișoara, unde tinerii au avut parte de o seară de muzică și dans cu „Junii Hundorfului" - ansamblul condus de profesorul de istorie și geografie Mihai Șuteu.

Mulțumim reprezentanților administrațiilor locale, artiștilor, dascălilor, agenților economici și tuturor oamenilor de bine, care au reușit să transforme cele șapte zile de tabără într-o poveste de neuitat pentru grupul de tineri de peste Prut.

Lasă un comentariu