ZIUA IMNULUI NAȚIONAL, SĂRBĂTORITĂ LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș și Primăria municipiului Reghin au organizat ieri, 29 iulie, o serie de evenimente prilejuite de celebrarea Zilei Imnului Național al României, proclamată prin Legea nr. 99/1998.

La Târgu-Mureș, manifestarea, desfășurată în Cetatea Medievală, a cuprins prezentarea onorului și salutul Drapelului de luptă și al Gărzii de onoare, în prezența dlui Mircea Dușa, prefectul județului, a

dlor Alexandru Cîmpeanu și Ovidiu Dancu, vicepreședinții Consiliului Județean Mureș, precum și a Inspectorului Școlar General, prof. Ioan Macarie. A urmat rugăciunea pentru Neam și Țară, rostită de protopopul Olimpiu Zăhan și de Ioan Șandor, preotul militar al Garnizoanei Târgu-Mureș.

Despre semnificația evenimentului și caracterul de simbol al Imnului Național - alături de Drapelul tricolor, Stema țării și Sigiliul statului - a vorbit prof. Maria Kozak, inspector școlar de Limba și literatura română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

“Fiecare, când vedem înălțându-se drapelul pe catarg, în acordurile Imnului, apreciem la justa valoare Imnul Național al României, ce reprezintă năzuințele și iubirea față de țară și de neam a poporului român. Când ne ascultăm imnul, suntem cuprinși de importanța și semnificația versurilor, dar și de melodie, care ne transmit un puternic mesaj de încredere în națiune, în valorile statului român. E important să cultivăm dragostea și respectul față de simbolurile naționale în rândul tinerilor, și probabil că în școli trebuie să se facă mai mult din acest punct de vedere”, a declarat prefectul Mircea Dușa, citat de radiomures.ro., menționând totodată că, în această zi, au fost organizate evenimente evocatoare în întregul județ.

Imnul Național a fost interpretat de comisarul șef de poliție, Ciprian Istrate, directorul ansamblului artistic “Ciocârlia” al Ministerului de Interne.

Manifestările au continuat la Reghin, în Piața Petru Maior, în prezența oficialităților locale, a militarilor din Garda drapelului de luptă și Garda de onoare, veterani de război, cadre militare active sau în rezervă (retragere), numeroși cetățeni ai orașului.

Lasă un comentariu