ACTIVITATE DIPLOMATICĂ EFERVESCENTĂ LA CEL MAI ÎNALT NIVEL - PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS ÎN VIZITĂ LA CASA ALBĂ

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a fost primit ieri, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul unei vizite de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

Potrivit agendei șefului statului, la ora locală 14.00, el a fost întâmpinat la Casa Albă de președintele SUA.

După ce Klaus Iohannis a semnat în cartea de onoare, au avut loc convorbiri tete-a-tete ale celor doi președinți, urmate de discuții cu participarea membrilor delegațiilor oficiale.

Săptămâna trecută, președintele Iohannis a prezentat, într-o întâlnire informală cu jurnaliștii, temele de discuție cu omologul american, între care se vor număra securitatea energetică și programul Visa Waiver.

“Este o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump, de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate și reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO și alocarea a 2% din PIB, relația economică aflată în creștere, relația pe energie. Vor fi și discuții în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan și chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se miște un pic lucrurile”, a precizat atunci șeful statului.

“Energia este și sensibilă, și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională”, a subliniat el.

Iohannis a afirmat că impresia sa este ca există o “disponibilitate la nivelul Guvernului român de a repara anumite chestiuni care nu au fost bine gândite”, făcând referire la OUG 114 și Legea offshore.

“Ar fi de dorit, pentru că mulți investitori de bună credință sunt îngrijorați”, a adăugat președintele cu privire la cele două acte normative.

Șeful statului a mai spus că americanii au o îngrijorare că Europa va ajunge prea dependentă de Rusia în domeniul energetic.

Lasă un comentariu