UN NOU ASALT LEGISLATIVE AL UDMR PENTRU SUBMINAREA ȘI DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Udemeriștii doresc angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari, administrare autonomă a învățământului și a culturii, separatism și “autonomie specială”...

UDMR a inițiat o propunere legislativă, aflată în dezbatere la Comisia pentru administrație publică a Senatului României, prin care dorește să impună noi privilegii pentru minoritatea maghiară, absolut discriminatorii în raport cu drepturile celorlalți cetățeni români.

1) UDMR solicită angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari în instituțiile publice, în cadrul instanțelor de judecată, a parchetelor, a ministerelor și a serviciilor publice deconcentrate:

- Instanțele de judecată și parchetele de pe lângă acestea, unde proporția angajaților aparținând unei anumite minorități istorice în numărul total al personalului se situează sub proporția respectivei minorități istorice în populația zonei arondate, se vor face angajări cu prioritate din cadrul persoanelor aparținând minorităților istorice respective.

- La nivelul ministerelor, precum și la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale acestora, se va asigura angajarea/ numirea de personal, inclusiv de conducere, proporțional cu numărul persoanelor care aparțin minorităților naționale istorice atât la nivel național, cât și la nivel local.

2) Administrarea autonomă a învățământului și a culturii minorităților:

- Modul de administrare autonomă al învățământului și al culturii minorităților naționale istorice se reglementează prin Legea privind statutul minorităților naționale din România.

3) Regiuni de dezvoltare separate care pot obține o “autonomie specială”:

- Consiliile județene din județele care aparțin unor regiuni istorice sau în care o minoritate națională istorică are o proporție semnificativă și care împreună corespund cerințelor NUTS 2 prevăzute în Regulamentul (CE) 1059/2003, pot solicita înființarea prin lege a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obține, prin lege, un statut de autonomie specială, conform proiectului de lege al UDMR.

 

Lasă un comentariu