LECȚIE DE EDUCAȚIE JURIDICĂ CU CRISTI DANILEȚ, LA UZINA FOTO

Distribuie pe:

Judecătorul Cristi Danileț, la invitația asociației Amper, va susține o lecție de educație juridică pentru tineri, în Târgu-Mureș. Lecția se va desfășura sub forma unui atelier practic, interactiv, la Uzina Foto din cartierul Unirii, strada Plopilor nr. 12, duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00.

Cristi Danileț va exemplifica subiectele abordate cu cauze pe care le-a soluționat ca judecător. Participanții vor afla ce trebuie să facă pentru a studia Educație juridică la școală și ce pericole pot evita dacă cunosc și înțeleg legile.

Atelier practic de educație juridică

Lecția se va desfășura sub forma unui atelier practic, în timpul căreia se va răspunde la întrebările: de la ce vârstă riști un dosar penal, cum poți preveni comiterea de infracțiuni, ce faci dacă ești prins fără bilet în autobuz, poți filma o bătaie la școală, ce faci când ești șantajat cu poze intime, cum poate fi ascultat legal telefonul tău, ce fel de droguri nu se pot consuma în România, cum te comporți într-o sală de judecată.

Evenimentul va fi interactiv, judecătorul Cristi Danileț va răspunde și întrebărilor venite din partea participanților.

Lecția este gratuită și este recomandată în special elevilor de liceu, dar este o oportunitate, unică în Târgu-Mureș, pentru orice tânăr care dorește să deprindă cunoștințe minime pentru a descâlci hățișul legislativ.

Cei care doresc să participe la atelierul de educație juridică cu Cristi Danileț sunt rugați să completeze formularul de înscriere: https://www.amper.org.ro/educatie-juridica-cu-cristi-danilet/. Locurile sunt limitate.

Tinerii care doresc să se înscrie o pot face atât individual, cât și în grupuri, de asemenea, invităm profesorii să participe la lecția de educație juridică împreună cu elevii. Rugăm participanții să se înscrie până joi seară, deoarece locurile sunt limitate, astfel, în cazul în care vor fi mai multe solicitări de participare, vom avea timpul necesar pentru a amenaja spațiul în așa fel încât să poată participa cât mai multe persoane, având grijă să le oferim totodată o experiență de calitate.

Evenimentul este organizat de Asociația Amper, cu sprijinul partenerilor: Reea, BB Image și ART & The City.

Educație juridică în licee

În România există 9.600 de legi, aflate în vigoare, însă educația juridică lipsea cu desăvârșire. Datorită asociației “Voci pentru Democrație și Justiție”, profesorii au la dispoziție manuale gratuite și pot propune ca materie opțională Educația juridică. Mai multe informații puteți afla și de pe site-ul: https://vedemjust.ro/.

Judecătorul Cristi Danileț s-a implicat cu succes în zeci de proiecte de educație juridică și de etică la nivel național. Susține seminarii, predă cursuri și lecții pentru tineri. Este invitat frecvent să vorbească în cadrul evenimentelor dedicate adolescenților și la întâlniri cu liceeni. Este autorul manualului “Educație juridică pentru liceeni”, aflat la a 3-a ediție.

Educația Juridică poate fi predată ca opțional în orice liceu, la propunerea profesorilor. Manualul de educație juridică este disponibil în format electronic pe site-ul vedemjust.ro/ sau pe site-ul autorului: cristidanilet.ro/, iar programa materiei poate fi descărcată de pe site-ul educațiejuridică.ro/.

Mai multe informații despre introducerea disciplinei Educație juridică între materiile opționale studiate de liceeni găsiți în articolul publicat pe Edupedu.ro (https://www.edupedu.ro/educatie-juridica-optional-in-scoala-mea-manuale-gratuite-si-instruire-acreditata -pentru-profesorii-care-vor-sa-predea-anuntate-de-vedemjust/ )

 

Lasă un comentariu