ȘCOALA DE-ACASĂ

Distribuie pe:

Lucrările tinerilor rezidenți - artă vizuală și filme - sunt găzduite de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș (Șoseaua Sibiului nr.5). Expoziția este deschisă în perioada 30 septembrie - 20 octombrie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9.00 - 15.00.

Luni, 30 septembrie, ora 13.30, a avut loc prezentarea Școlii de-Acasă, la care vă așteptăm cu drag!

Școala de-Acasă consideră orașele Mediaș și Sighișoara, ca fiind poli de dezvoltare ai microregiunii, locul unde se prezintă, cu ce au mai bun, satele din jur.

Așa că prima ieșire a Școlii, în microregiune, este la Mediaș, un oraș de care Hundorf este legat prin tradiție și prin multiplele legături care s-au stabilit de-a lungul timpului: mulți oameni “de loc” din Viișoara locuiesc la Mediaș, orașul este locul cel mai apropiat unde găsești “de toate” și, mai presus de orice, Mediaș păstrează aerul “domnesc” al burgului medieval.

Prezența Școlii de-Acasă vine să semnalizeze nevoia de continuare și întărire a relațiilor în această microregiune, considerând că, atâta timp cât suntem împreună și ne sprijinim unii pe alții - noi între noi, mai întâi - tradiția sănătoasă merge mai departe.

Școala de-Acasă este un proiect de rezidențe artistice și întâlniri formatoare, care are loc an de an, în localitatea Viișoara, județul Mureș, fiind destinat tinerilor artiști vizuali, regizori, scriitori, antropologi.

În anul 2019, proiectul a ajuns la ediția a III-a. Rezidențele artistice au avut loc în perioada iunie - august, cu participarea a 14 tineri artiști, selectați după înscriere. Rezidenții s-au întors Acasă la sfârșitul lunii august / începutul lunii septembrie, pentru Colonia artiștilor.

Toate detaliile despre tinerii artiști și despre etapele parcurse până acum, pe www.acasalahundorf.ro

Școala de-Acasă, Hundorf, 2019 este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Mureș

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării

Partener strategic de dezvoltare: ROMGAZ

Parteneri: Consistoriul Evanghelic Sighișoara și Școala Gimnazială Viișoara

Sponsori: Oprea Avi-Com, Carnicomp Sighișoara, Cusut & brodat, nobilacasa., Magazinul artiștilor

Lasă un comentariu