ÎN RUSIA, CONSUMUL DE ALCOOL A SCĂZUT CU 43%!

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a constatat că, în Rusia, consumul de alcool a scăzut cu 43% în perioada 2003-2016, pe fondul unor măsuri implementate de autoritățile de la Moscova pentru limitarea consumului băuturilor alcoolice în această țară.

“Federația Rusă a fost o perioadă lungă considerată o țară cu un nivel ridicat al consumului de alcool. Astfel, consumul de alcool a contribuit în mare măsură la creșterea mortalității în anii 1990. Cu toate acestea, în ultimii ani, această tendință s-a inversat.

Scăderea cea mai puternică s-a înregistrat în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice contrafăcute. Scăderea generală a consumului de alcool a dus la creșterea speranței de viață în Rusia, care a atins, în anul 2018, un maxim istoric de 78 de ani pentru femei și de 68 de ani pentru bărbați. Prin comparație, în 1990, speranța de viață pentru bărbați era de doar 57 de ani în Rusia.

De la venirea la putere a lui Vladimir Putin, autoritățile ruse au adoptat mai multe măsuri pentru reducerea consumului de alcool, cum ar fi interdicția ca magazinele să vândă băuturi alcoolice după ora 23, creșterea taxelor pentru alcool și interzicerea publicității la aceste băuturi”, se arată în raportul OMS, citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu