DUPĂ 6 ZILE, PUNCTUL DE AMENDĂ A REVENIT LA 145 DE LEI!

Distribuie pe:

În prima ședință din acest an (6 ianuarie 2020), Guvernul a decis plafonarea punctului de amendă, care crescuse semnificativ, de la începutul lunii, prin majorarea salariului minim.

Astfel, punctul de amendă a crescut la 223 de lei începând cu data 1 ianuarie 2020, ca urmare a faptului că legea prin care valoarea acestuia urma să fie plafonată la 145 de lei nu putea intra în vigoare, după ce a fost contestată la Curtea Constituțională.

“Decizia Guvernului de a adopta plafonarea punctului de amendă prin OUG a venit ca urmare a contestării la CCR, pentru a intra mai repede în vigoare.

Guvernul a anunțat, în prima parte a lunii decembrie, că va plafona punctul de amendă la 145 de lei și în anul 2020, pentru a evita creșterea amenzilor cu aproximativ 54%, în condițiile în care Codul Rutier prevede că valoarea unui punct de amendă reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut stabilit la nivel național.

După cum știți, o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe care le considerăm necesare, cum ar fi înghețarea salariilor demnitarilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale, încetarea detașărilor în instituțiilor publice din afara instituțiilor publice sau plafonarea punctului de amendă care este legat de salariul minim și alte măsuri nu pot intra în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a OUG 114.

Ca atare, este vitală adoptarea acestor prevederi sub formă de ordonanță de urgență”, a explicat premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Lasă un comentariu