“MOTIVUL REAL AL ANTICIPATELOR ESTE CĂ PNL NU VREA SĂ MAJOREZE PUNCTUL DE PENSIE”

Distribuie pe:

Președintele PSD București, Gabriela Firea, apreciază că motivul real pentru care liberalii vor alegeri anticipate îl reprezintă faptul că aceștia nu ar dori să majoreze punctul de pensie și salariile din învățământ.

“Dacă ar fi doar jigniri..., dar sunt și umilințe și măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregătește Guvernul PNL. Las și eu aici o opinie argumentată: motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile din învățământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral”, arată Gabriela Firea, primar al Capitalei, într-o postare pe Facebook.

În opinia ei, opțiunea de a crește vârsta de pensionare la 70 de ani ar reprezenta “o mare înșelătorie”.

“Și astăzi, oricine poate lucra după vârsta de pensionare, iar în acest caz își va lua și pensia la care a contribuit și salariul pentru care muncește. Înșelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să muncești până la 70 de ani, va trebui să renunți la pensia la care ai dreptul, pentru că ai contribuit. Deci te obligă fie să renunți la pensie, fie să renunți la salariu. În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, adaugă ea.

Lasă un comentariu