CINE SE CREDE LUDOVIC ORBAN - LUDOVIC AL XIV-LEA, CEAUȘESCU?

Distribuie pe:

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri reacția premierului Ludovic Orban cu privire la decizia CCR referitoare la transportul de persoane.

“A luat în unanimitate decizia CCR. Cum îți permiți tu, chiar dacă ești prim-ministru să comentezi o decizie a CCR, despre ce stat de drept vorbim? Tot ce ne-au vândut în ultimii trei ani jumătate este fals și a fost o minciună. Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea, care spune “statul sunt eu”? Cine este el? (...) Cum poți să fii atât de meschin? (...) Cum poți, în România, în 2020 să-ți dorești să dispară Opoziția? Despre ce democrație vorbim? Cine este? Ceaușescu? Nu vedeți că i s-a urcat la cap, nu mai e coerent. CCR a hotărât astăzi că (...) este neconstituțional ce ai făcut, omule, oprește-te!”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curții Constituționale, care a admis sesizarea PSD asupra proiectului în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

“Nu sunt de acord cu decizia Curții. Asta nu înseamnă că nu o să căutăm soluții pentru a rezolva problemele, chiar în condițiile în care Curtea Constituțională, după părerea mea, trebuia să țină cont de diferența între ordonanță de urgență, pe care nimeni nu a văzut că este neconstituțională și nimeni nu a văzut că generează efecte extrem de negative pentru copiii, rudele și părinții noștri printr-un transport public total neadecvat și prin care nu se poate conferi siguranță și confort. Noi am găsit o soluție pentru a rezolva aceste probleme. Văd că în privința analizei, CCR practic validează ordonanța de urgență care a fost clar neconstituțională și care provoacă efecte extrem de negative în viața societății”, a precizat Orban, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituțională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. De asemenea, CCR a admis și sesizarea PSD asupra proiectului referitor la Institutul Național al Magistraturii, pentru care Guvernul Orban și-a asumat, de asemenea, răspunderea.

Lasă un comentariu