CUM VREA MINISTERUL MEDIULUI SĂ ÎI FACĂ PE ROMÂNI SĂ ÎȘI CUMPERE MAȘINI ELECTRICE

Distribuie pe:

Ministerul Mediului vrea să îi convingă pe români să renunțe la autoturismele pe benzină și motorină și să își achiziționeze mașini electrice.

“Dacă primăriile se mișcă bine și repede, putem instala până la 1200 de puncte de încărcare în 2020. Vreau să declanșăm cea mai mare reformă a infrastructurii verzi din România. Depindem însă de primării și de ritmul lor de implicare”, a anunțat ministrul Mediului.

Totodată, el a spus că Ministerul Mediului va lansa în acest an un program, în premieră, care prevede instalarea altor 1.200 de stații de încărcare pe autostrăzi și drumuri naționale.

Potrivit acestuia, “România trebuie să poată fi traversată cu o mașină electrică de la un capăt la altul. Atunci vom putea convinge populația să circule cu mașini cu zero emisii”.

Comisia Europeană (CE) a anunțat, luni, că măsura planificată de România pentru a susține crearea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele UE privind ajutoarele de stat și a aprobat o schemă de 53 milioane de euro.

Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a distorsiona în mod nejustificat concurența pe piața unică, potrivit CE.

Pe de altă parte, CNAIR a anunțat luni că 20 de stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi amplasate pe A1 și A2.

Potrivit Companiei, finanțarea proiectelor va fi făcută în întregime din fonduri private, în baza unui contract de utilizare a drumului, cu o durată de nouă ani.

Lasă un comentariu