MEDIUL DE AFACERI DIN ROMÂNIA - MESAJ DUR CĂTRE TOATE PUTERILE STATULUI, SOLICITÂND, DE URGENȚĂ, EFORTURI UNITE PENTRU A ÎNVINGE PANDEMIA

Redăm mesajul transmis de către organizația Romanian Business Leaders (RBL) din România:

Azi a mai murit un sat. Timpul nu mai are răbdare!

De peste o lună, comunitatea oamenilor de afaceri din România este în panică. Am avut răbdare ca politicienii să rezolve criza politică și să se concentreze pe crizele României. Dar timpul nu mai are răbdare. Așa că ne adresăm direct și fără ocolișuri, tuturor celor care pot să oprească măcelul de azi, când a mai murit un sat, pentru că noi credem că puterea și responsabilitatea sunt împărțite între noi, toți.

Domnule Președinte Iohannis, e nevoie să puneți toate eforturile în formarea rapidă a unui Guvern stabil, care să ia măsurile de care România are nevoie. Calvarul din spitale, facturile la energie, inflația, educația lăsată de izbeliște, reforma statului, acestea sunt prioritățile românilor. E nevoie să acționați ca un liant al forțelor politice, ca un facilitator care să pună înapoi, pe agenda politicienilor, agenda României.

Domnule Prim-ministru desemnat, Nicolae Ciucă, sperăm să puteți forma urgent un guvern stabil. Pentru că e nevoie să stopați dezinformarea privitoare la vaccinare, iar Guvernul trebuie să impună măsuri curajoase, chiar dacă nepopulare pentru vaccinare. Pentru că e nevoie să refaceți rapid punțile de comunicare cu cei care utilizează vaccinarea pentru câștiguri rapide de imagine.

Domnilor președinți ai partidelor parlamentare, societatea românească este divizată ca o oglindă fidelă a divizării clasei politice în fața dezastrului. Fiecare dintre dumneavoastră își închipuie că face bine României, fiind inflexibili în criza politică ce nu se mai sfârșește. Aveți puterea de a stopa criza politică, aveți puterea de a stabiliza țara. Aveți datoria de a lua măsuri legislative pentru ieșirea din catastrofa medicală în care ne găsim. Aveți curajul de a lua măsuri nepopulare pentru stoparea pandemiei. Chiar dacă vor fi și oameni supărați, România va avea de câștigat.

Preafericirea Voastră, Părinte Patriarh Daniel, reprezentați cultul cel mai important din România și aveți puterea de a opri nenorocirea din spitale, pentru că românii se uită și ascultă de Biserică și reprezentanții săi. Faceți personal acest lucru, dați un mesaj clar pentru susținerea vaccinării, opriți informațiile false și abordările radicale despre vaccinare provenite dintr-o parte a clericilor. Țara vă va fi recunoscătoare, chiar dacă vor fi și oameni nemulțumiți.

Doamnelor și domnilor jurnaliști, sunteți cea de-a 4-a putere în stat și vă exercitați această putere în fiecare zi în emisiuni, în dezbateri, în știri și în postări pe Facebook. Opriți dezinformările referitoare la vaccinare, nu le mai diseminați, opriți microfonul “părerologilor” în materie de vaccinare. Lăsați doar specialiștii să vorbească. Astfel, puterea voastră va fi pusă în slujba binelui acestui popor.

Puterea stă și la noi, mediul de afaceri. Știm și ne asumăm acest lucru. Societatea divizată se resimte și la noi. Dar noi, Romanian Business Leaders, credem că trebuie să ne asumăm, în mod curajos, măsuri ferme de stopare a pandemiei, chiar dacă asta înseamnă că vom pierde bani. Credem că viața oamenilor are prioritate, credem că educația copiilor în siguranță este obligatorie. De aceea noi susținem: obligativitatea certificatului verde în toate activitățile și spațiile închise, mai puțin magazine alimentare și farmacii; testarea periodică din fonduri proprii a celor nevaccinați; utilizarea măștii în toate spațiile închise; înrolarea obligatorie a tuturor medicilor de familie în procesul de vaccinare cu asigurarea concomitentă a condițiilor necesare acestora de funcționare; continuarea educației copiilor în condiții de siguranță, cu măsuri la nivel de școală pe baza de statistică particulară a școlii, nu generalizat la nivel național; stabilirea și impunerea de sancțiuni pentru cei care diseminează informații false despre vaccin și cei care îndeamnă la nevaccinare pe alte baze decât cele strict medicale.

Consiliul Național al Audiovizualului și Colegiul Medicilor din România pot juca un rol decisiv în această privință.

Noi suntem Romanian Business Leaders și credem că doar împreună putem depăși această criză!

N. red. Mesajul, enunțat de președintele RBL, Dragoș Petrescu, lansat în după-amiaza zilei de ieri și preluat de agențiile de presă, poate fi vizualizat în format video, pe cannalul youtube

Lasă un comentariu