UN AL DOILEA CETĂȚEAN ROMÂN DEPISTAT CU CORONAVIRUS, LA BORDUL VASULUI

Distribuie pe:

Un al doilea cetățean român de la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, starea de sănătate a persoanei respective este bună. Cetățeanul român face parte din echipajul vasului.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", precizează sursa citată, care arată că respectivul cetățean a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, „care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de 19 februarie că se simte bine și nu manifestă simptome".

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei române, autoritățile locale au informat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.

În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi, acreditată și pentru Regatul Cambodgia, de la autoritățile cambodgiene, opt dintre cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bord în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Lasă un comentariu