DORIN FLOREA: „URMĂRESC CU MARE ATENȚIE ȘI ÎNGRIJORARE MODUL ÎN CARE UNII VIZEAZĂ… MESERIA DE PRIMAR"

Distribuie pe:

O amplă curățenie în zona Valea Rece, efectuată chiar de locuitorii cartierului, va avea loc joi, 27 februarie, sub sancțiunea tăierii tuturor facilităților acordate de municipalitate, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dorin Florea, intrigat de „mizeria creată de acești oameni, cărora nu le-am cerut altceva decât curățenie, ordine, să respecte minime norme de igienă, să-și trimită copiii la școală, să se comporte ca niște cetățeni civilizați, așa cum se comportă cei din zonele Adi, Budiului, Unirii, Beșa, Remetea, - zone de asemenea populate de comunități de etnie romă, dar care nu ridică niciun fel de probleme. Or, în Valea Rece, printre mormanele de gunoaie, cărate cu nemiluita, peisajul este completat cu vaci, oi și cai, cu ignorarea totală a normelor sanitare veterinare și a celor de sănătate publică".

Potrivit legilor în vigoare - a detaliat primarul - populația de etnie romă din Valea Rece beneficiază de următoarele prestații: ajutor social (venitul minim garantat, între 142 și 637 de lei - în funcție de numărul membrilor familiei - pentru 103 copii); alocație pentru susținerea familiei (263 de copii), cantină socială (18 persoane), stimulent educațional pentru stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate (6 preșcolari, cu 50 de lei (copil/lună), ajutor pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri - 21 de familii, 290 de lei/lună.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții mass-media, edilul a readus în discuție refuzul consilierilor județeni de a cere executivului CJ alocarea de fonduri pentru realizarea unui pod peste râul Mureș, care leagă Sântana de Sângeorgiu de Mureș, obiectiv prevăzut prin PUG (Planul Urbanistic General) la granița orașului cu aceste comune, dat fiind traficul intens ce se desfășoară zilnic dinspre și înspre zona cartierului Unirii - Podeni, problemele ce țin de zona periurbană neintrând, din păcate, în sfera de preocupări a administrației publice județene. „În ceea ce privește Asociația Zona Metropolitană, cu excepția montării a patru plăcuțe la ieșirile și intrările înspre și dinspre județele limitrofe județului Mureș, nu s-a realizat nimic pe tot întinsul acestui areal", a punctat Dorin Florea.

 Aceeași lipsă de dialog, dublată/determinată de interese politice se regăsește și la nivelul relației cu aleșii locali municipali, cărora edilul le-a adresat, recent, o scrisoare deschisă, solicitându-le, totodată, târgumureșenilor să ia atitudine, în mediile în care activează, în așa fel încât să-i determine pe consilieri să înțeleagă că bătaia de joc față de oraș și de interesele acestuia a devenit o adevărată practică: „Mi se pare anormal - le transmite primarul consilierilor municipali - să tăiați cu nemiluita fondurile destinate investițiilor și lucrărilor, doar pentru că vi se impune acest lucru din sediile partidelor. Având în vedere experiența de mai bine de 20 de ani în administrație, cred că știu ce înseamnă o bătălie politică și vă recomand, domnilor consilieri, să nu vă bateți joc de acest oraș, sub egida luptei politice".

Un exemplu de dată recentă, prezentat de primar: „Pe lângă lucrările curente, arhicunoscute deja în administrarea unui oraș, a apărut o nouă problemă în ce privește construirea mall-ului în cartierul Tudor (cel mai mare din țară - n.n.). Am cerut, și s-a respectat de către dezvoltator, să fie prevăzute trei căi de intrare/ieșire pentru autoturisme. Pe noi, ca municipiu, trebuie să ne preocupe și modul în care vom fluidiza traficul înspre zonele din care vor veni majoritatea clienților. A pierde din vedere aceste lucrări, acum, ne vom trezi în viitor cu ambuteiaje în trafic, la fel cum se întâmplă pe tronsonul spital-centru și asta, din cauza bătăii de joc din partea unui ONG care a blocat drumul de legătură Spital cu cartierul Tudor". 

În altă ordine de idei, întrebat dacă va candida pentru un nou mandat de primar, Dorin Florea a precizat: „N-am luat nicio decizie încă, dar observ cu mare atenție și cu îngrijorare modul în care unii urmăresc doar meseria de primar sau să iasă în evidență. Mă interesează în mod serios ce vor să ofere partidele dominante, cum e cazul UDMR (…) Întotdeauna voi lua o decizie în funcție de ceea ce doresc cetățenii și, de multe ori, mai am și eu o chestiune pe care unii o iau ca pe o parte negativă, dar mie mi-a funcționat pe deplin, mi-a dat o satisfacție teribilă: totdeauna mi-a fost oroare de mediocritate, de farsori și de derbedei (…). 

Întrebat dacă ar fi interesat de funcția de președinte al Consiliului Județean, Dorin Florea a răspuns: „Da, dintr-un singur considerent: să pot să le arăt câte greșeli au făcut și cât de rămași în urmă suntem".

În eventualitatea în care el nu va mai candida la alegerile locale din acest an, susținerea lui Marius Pașcan (care și-a făcut publică intenția de a intra în competiția electorală) este absolut exclusă, a precizat, fără echivoc, edilul târgumureșean.

Lasă un comentariu