DE IERI, 30 MARTIE, CURSURI ONLINE LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE „GEORGE EMIL PALADE" DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Luni, 30 martie, au început cursurile online pentru toate programele de studii la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Târgu-Mureș. Studenții vor putea participa la aceste activități (cursuri, seminarii, stagii, lucrări practice....) din locul de reședință, dar vor avea obligația îndeplinirii tuturor cerințelor didactice.

Astfel, după vacanța decalată impusă pentru limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2), studenții se reîntorc, iar activitatea didactică se va desfășura exclusiv online până la stabilizarea situației epidemiologice, informează reprezentații UMFST. Conform Hotărârii Senatului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Târgu-Mureș privind unele măsuri de limitare a riscului de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2), s-a modificat anul universitar 2019-2020, după cum urmează: S-a acordat vacanță tuturor studenților, în perioada 16-29 martie; s-a anulat vacanța din perioada 13-19 aprilie; s-a scurtat cu o săptămână sesiunea de examene pentru toți anii, aceasta urmând a se desfășura pe parcursul a 3 săptămâni, în perioada: 8-28 iunie.

De asemenea, se va reorganiza activitatea didactică sub formă modulară (de regulă, 2 module pe semestru), cu posibilitatea de organizare de sesiuni intermediare pentru evaluarea teoretică și/sau practică după finalizarea modulelor. Modul de derulare propriu-zisă a activităților în cadrul modulelor va fi stabilit de către fiecare facultate.

Procesul de învățământ online nu va înlocui procesul de învățământ onsite, pentru programele care nu sunt de tip ID. Decizia de reluare a activității onsite va succede dispariției riscului de infecție, confirmată ca atare de către autoritățile competente. Ulterior reluării activității obișnuite de predare, platforma online și resursele existente pe această platformă vor deveni instrumente suplimentare de educație.

Activitățile administrative, de cercetare și studiu individual din cadrul universității nu se suspendă, se arată în cadrul aceleiași Hotărâri.

Lasă un comentariu