IMPORTANT! ACORDAREA AJUTORULUI DE DECES ÎN STAREA DE URGENȚĂ

Distribuie pe:

Doamna Eugenia Neagoe, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Mureș, anunță modificări importante referitoare la acordarea ajutorului de deces și a pensiei de urmaș în perioada situației de urgență.

Astfel, conform prevederilor art. 11, Anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020 privind Măsurile de primă urgență cu aplicabilitate directă, în perioada situației de urgență, începând cu data de 15 aprilie 2020, pentru soluționarea cererilor privind acordarea ajutorului de deces și a pensiei de urmaș, Casa de Pensii Mureș va solicita extrasele de pe actele de stare civilă pentru uz oficial.

La solicitarea Casei de Pensii Mureș, acestea vor fi transmise în format electronic de către serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau de oficiul de stare civilă din cadrul primăriilor unităților administrativ-teritoriale unde nu funcționeză serviciul public comunitar de evidență a persoanelor.

Prin urmare, cererile pentru acordarea pensiei de urmaș sau pentru plata ajutorului de deces nu vor mai fi însoțite de copiile cerificatelor de deces.

Pe de altă parte, doamna Eugenia Neagoe, ne informează că, pe durata stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează, măsura fiind prevăzută în art. 93 din Măsurile de primă urgență cu aplicabilitate directă, din Anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020.

Lasă un comentariu