ATENȚIE! TĂLPILE PANTOFILOR SUNT UN „CĂRĂUȘ" PENTRU COVID-19

Distribuie pe:

Într-un studiu al Centrului de Boli Infecțioase Emergente, citat de descopera.ro, cercetătorii au testat probe de aer și de suprafețe, la spitalul din Wuhan, China, unde a izbucnit pandemia de coronavirus.

Astfel, s-a constatat că aproape jumătate din personalul de la Terapie Intensivă purta coronavirusul pe tălpile încălțărilor. Mai mult, podeaua farmaciei era infectată 100% de virus, acolo unde doar lucrătorii medicali aveau acces, nu și pacienții infectați.

„Tălpile încălțărilor personalului medical pot funcționa ca un transportator ideal de virus. Recomandăm cu insistență ca lucrătorii din spitale să își dezinfecteze tălpile pantofilor înainte să iasă din spațiul unde sunt pacienții cu Covid-19.

Nu există o metodă optimă pentru curățarea pantofilor, dar, de obicei, cadrele medicale își lasă încălțămintea peste noapte în înălbitor.

Încălțările făcute din material textil pot fi curățate în mașina de spălat, la o temperatură de 60 de grade Celsius, cu un înălbitor (substanță testată și dovedită clinic că ucide bacteriile și virușii).

Încălțările confecționate din piele pot fi distruse de mașina de spălat, de aceea metoda de dezinfectare recomandată este o mixtură din alcool 70% și apă.

Desigur, aceleași recomandări le facem și populației, adică să își dezinfecteze încălțămintea imediat după ce intră în casă", explică specialiștii în boli infecțioase.

Lasă un comentariu