DOUĂ TREIMI DINTRE ROMÂNI LOCUIESC LA CASĂ!

Distribuie pe:

Ultimele date publicate de Biroul European de Statistică - Eurostat arată că, la nivelul anului 2018, România avea unul dintre cele mai mari procente de populație care locuiește la casă. Mai precis, 65,4% din români locuiesc la casă, în timp ce 33% locuiesc într-un apartament. Restul de 1,6% locuiesc într-o casă semidecomandată.

Astfel, în 2018, 46% din populația Uniunii Europene (UE) locuia în apartamente, în timp ce o mică majoritate a oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în case complet decomandate și aproape o cincime (19%) locuia în case semidecomandate sau cu terasă.

Apartamentele au fost tipul de reședință preferat în nouă state membre, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Apartamentele au fost cel mai puțin agreate în Irlanda (8%) și Olanda (20%), în schimb, mai mult de două treimi din populație locuia în case în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele cu peste 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (ambele cu 50%).

Olanda (58%) și Irlanda (52%) au fost singurele state membre ale UE în care mai mult de jumătate din populație locuia într-o casă semidecomandată.

În 2018, șapte din fiecare zece (70%) persoane din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care îl dețineau, fiind mai mulți proprietari decât chiriași în fiecare stat membru al UE, cu cele mai mari cote de proprietari în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (ambele cu 90%) și cele mai mici, în Germania (51% ) și Austria (55%).

Lasă un comentariu