PENTRU ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A, EXAMENUL DE EVALUARE NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

În județul Mureș, 1.635 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă a Examenului de Evaluare Națională - la disciplina Limba și literatura maternă (limba maghiară - 1.541 candidați, limba germană - 94 candidați). Au fost prezenți 1.503 candidați, iar 132 nu s-au prezentat la examen. La limba maghiară s-au prezentat 1.410 candidați, iar 131 au fost absenți.

La limba germană s-au prezentat 93 de candidați din 94 înscriși. Niciunul dintre candidați nu a avut temperatura peste maximul admis.

Proba s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță în toate unită-țile de învățământ preuniversitar din județul Mureș, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Primele au fost comunicate ieri, 22 iunie, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile au putut fi depuse ieri, 22 iunie, dar și astăzi, 23 iunie (în intervalul orar 8-12). Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă, 27 iunie, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu