ANA MARIA POPESCU A CÂȘTIGAT PENTRU A PATRA OARĂ CUPA MONDIALĂ LA SPADĂ

Distribuie pe:

Sportiva Ana Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă, informează frscrima.ro. Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și de chinezoaica Sun Yiwen (149.000). Ana Maria Popescu a mai triumfat de trei ori în această competiție, în 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Cu aceste patru titluri, Ana Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele cu câte trei victorii finale. Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, FIE a decis ca scrimerii câștigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori și seniori, individual și pe echipe, să fie declarați în funcție de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională.

 

MIROS DE TITLU ÎN BĂNIE!

U Craiova a mai făcut un pas important spre un titlu, în Liga 1 de fotbal, la care visează toată Oltenia. Formația lui Bergodi a câștigat cu 2-1 în fața vicecampioanei României, FCSB. Cicâldău și Dan Nistor au marcat golurile oltenilor din lovitură de la 11 metri. Iulian Cristea a marcat pentru formația lui Vintilă, care a coborât acum pe poziția a cincea a playoff-ului. Nu a fost neapărat un meci cu „aspect" de derby, dar oltenii au luptat pe viață și pe moarte pentru fiecare balon. Craiova are 41 de puncte din șapte meciuri, cu patru mai multe decât CFR Cluj, care a jucat luni seara contra Gazului. Bergodi are patru victorii din patru meciuri pe banca craiovenilor, iar etapa viitoare merge la Botoșani pentru confruntarea cu echipa lui Marius Croitoru.

 

NICOLAE STANCIU A DEZVĂLUIT CARE ESTE VIITORUL SĂU!

Mijlocașul echipei Slavia Praga, Nicolae Stanciu, a dezvăluit care este viitorul său și unde speră să-și încheie cariera de fotbalist. După reluarea sezonului, mijlocașul ofensiv de 27 de ani a avut cifre fenomenale, cu mult peste ceea ce reușise în prima parte a stagiunii, înainte ca pandemia să blocheze fotbalul și în Cehia. Nicolae Stanciu este fericit de încrederea pe care a primit-o din partea celor de la Slavia, staff administrativ și tehnic, și a dezvăluit că viitorul său este legat de formația cehă, unde își dorește să-și încheie cariera. „O să jucăm iar playoff-ul de Liga Campionilor, deci suntem iar aproape. Se vor face investiții și vor întări echipa. Nu iau în calcul să plec de la Slavia. Nu știu ce echipă ar putea să apară și să mă facă să plec. Orașul este superb, e cel mai frumos din Europa", a spus Stanciu. „Clubul a avut mare încredere în mine, m-au susținut, așa că le-am transmis și celor de acolo că nu vreau să plec. Este mediul perfect pentru mine. Relația cu colegii și antrenorul mă fac să-mi doresc să-mi închei cariera acolo", a continuat el. „Nu vreau să plec de aici. Nu am mai trăit niciodată așa ceva. Sunt foarte iubit de toată lumea. Poate la Steaua să zicem că am mai trăit ceva asemănător. Doar că la Steaua eram foarte tânăr", a mai declarat Stanciu. „ Pe atunci, acolo erau mulți jucători de echipă națională, nu eram eu așa important. Dar, aici, în vestiar am o altă relație cu colegii, cu antrenorul. Ceea ce s-a întâmplat aici e diferit", a încheiat internaționalul român. Nicușor Stanciu a povestit momentele de groază pe care le-a trăit în Cehia, odată cu transferul său la Slavia Praga, fanii Spartei fiind enervați la culme și considerând mutarea ca o trădare la adresa clubului. Mijlocașul român a fost amenințat cu moartea de un bărbat pe stradă, în timp ce se afla cu familia sa.

 

LEWIS HAMILTON A CÂȘTIGAT A DOUA ETAPĂ A SEZONULUI DE FORMULA 1

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Stiriei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. „Echipa a făcut o treabă fantastică. Sunt foarte recunoscător că am revenit pe primul loc. Este un pas mare înainte", a declarat Hamilton după cursă. Pe locul doi a terminat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei Max Verstappen (Red Bull Racing). Tot 10 este completat de Alexander Albon (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Lance Stroll (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Carlos Sainz (McLaren) și Daniil Kviat (AlphaTauri). Etapa a treia a CM de Formula 1, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc pe Hungaroring, la 19 iulie.

 

SIMONA HALEP ȘI-A ANUNȚAT ÎN MOD OFICIAL PARTICIPAREA LA TURNEUL DE LA PALERMO

Simona Halep va participa la turneul de la Palermo, care va avea loc în perioada 3-9 august, au anunțat, sâmbătă, organizatorii. „Salutări la toată lumea. Sunt bucuroasă să vă anunț că voi reveni la Palermo după zece ani. Sper că voi avea o săptămână frumoasă. Pe curând", a spus Halep într-un scurt mesaj. Circuitul feminin se reia la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA International, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

Simona Halep, în topul Forbes al celor mai influenți tineri sportivi

Simona Halep a fost inclusă pe lista Forbes care cuprinde cei mai influenți oameni sub 30 de ani din Europa. Revista din America scrie că Simona este una dintre cele mai cunoscute personalități din tenis și, totodată, este interesată de afaceri imobiliare pentru că a investit în hoteluri. Topul Forbes conține 300 de personalități din 32 de țări. Greta Thunberg, tânăra activistă de 17 ani din Suedia, face și ea parte din top. Campania sa ecologistă a ajuns în toată lumea. Cea mai tânără persoană din ierarhie este Sky Brown care are doar 11 ani. A luat medalia de bronz la Campionatul Mondial de skateboard în 2019 și a ajuns la 500 de mii de urmăritori pe Instagram. Simona Halep a prins topul datorită victoriilor importante obținute în tenis, printre care se numără trofeele câștigate la Roland Garros (2018) și la Wimbledon (2019). În plus, românca este cea mai constantă jucătoare din circuit, cu 318 săptămâni consecutive în top 10 WTA.

 

CRISTINA NEAGU: „99,99% AM FI FOST CAMPIOANE!"

Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, este convinsă că dacă acest sezon s-ar fi încheiat pe teren, CSM București ar fi câștigat titlul! Fetele de la CSM au revenit la antrenamente după o pauză de câteva luni, iar de la începutul acestei săptămâni se pregătesc pe Arena Națională. Cristina Neagu abia aștepta să revină la pregătire și spune că se săturase de perioada din izolare. „Au trecut deja câteva luni de când am tot stat acasă și cel mai mult timp izolați, așa că suntem fericiți că am revenit la pregătire, chiar dacă nu ne putem pregăti încă normal. Eu sunt bucuroasă că ne-am reunit și că am început din nou antrenamentele", a declarat Cristina Neagu, căpitan CSM București. Neagu recunoaște că s-a obișnuit greu cu ideea că în acest sezon CSM-ul a terminat campionatul pe locul 2! „E un sezon în care noi am muncit foarte mult, în care eram favoriți să ne îndeplinim obiectivele, alții au luat această decizie și s-a terminat cum s-a terminat. S-au tras și grupele Ligii Campionilor, practic trebuia să fim în cealaltă grupă, dar nu mai contează. Din punctul meu de vedere, eram favoriți să câștigăm titlul în acest an. Dacă terminam campionatul pe teren, 99,99% am fi fost campioane", a mai spus Cristina Neagu, căpitan CSM București.

Lasă un comentariu