GRUPURILE DE RISC, VACCINATE CU PRIORITATE ÎMPOTRIVA COVID-19

Distribuie pe:

Experții în domeniul sănătății, din statele membre ale Uniunii Europene, (UE), Regatul Unit, Elveția, Norvegia și țările din Balcani, au ajuns la un acord asupra planului de vaccinare împotriva Covid-19, care prevede vaccinarea a cel puțin 40% din populația fiecărui stat, reprezentând grupurile de risc.

Conform acordului, citat de news.ro, grupurile prioritare (de risc) reprezintă peste 200 de milioane de persoane, din cei 450 de milioane de locuitori ai UE și includ, în special, persoane cu boli cronice, persoane în vârstă și profesioniștii din sănătate.

Persoanele sănătoase, care muncesc în servicii publice esențiale, precum educația și transporturile publice, sunt, de asemenea, incluse în grupurile prioritare, în pofida faptului că o estimare a numărului acestora nu este disponibilă în document.

Obiectivul acordului este să se ajungă la o imunitate colectivă a populației UE, fapt ce ar putea fi atins prin noi campanii de vaccinare, după ce a fost atins obiectivul de 40%.

Pe de altă parte, un proiect de vaccinare al Organizației Mondiale a Sănătății vizează să cumpere inițial vaccinuri pentru 20% dintre persoanele cele mai vulnerabile din lume, prin intermediul unui sistem de achiziționare mondial. (L.P.)

Lasă un comentariu