SIMFEST nu moare de COVID

Distribuie pe:

Târgu-Mureșul a intrat, prin SIMFEST, în galeria orașelor care găzduiesc mari festivaluri. Conform datelor statistice, sunt 1.284 de producții înscrise în competiție, din 92 de țări; 226 de producții reținute în selecția finală, de un juriu format din zece specialiști în televiziune și cinematografie (reputatul critic de film Manuela Cernat, prof. univ. dr. Brîndușa Armanca, prof. univ. Alexandru Condurache, cunoscuții realizatori TV Irina Păcurariu, Diana Deleanu și Emil Hossu Longin ș.a.); 69 de producții din România; prezență masivă, pentru prima oară, a creațiilor studențești (peste 300, din care peste 30 din România, 18 venind de la UNATC București).

În ciuda pandemiei, care a lovit chiar și echipa de voluntari, Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, ajuns la ediția a XVII-a, se desfășoară și anul acesta, la Târgu-Mureș, în perioada 14-19 septembrie. Din cauza noului context însă, organizatorii s-au văzut nevoiți să caute soluții pentru o desfășurare online. Au fost anulate doar câteva din evenimentele cu public (expoziții, proiecții publice ale producțiilor din concurs și ale unor filme primite de la parteneri, lansări de carte etc.). O parte dintre ele s-au mutat în spațiul virtual, prin intermediul paginilor de social media ale festivalului: Facebook, Instagram, Youtube.

Un juriu internațional analizează deja producțiile reținute în selecția oficială.

În topul înscrierilor se situează Iran, India și SUA, dar au intrat în competiție producții din țări precum Malawi sau Capul Verde, informează organizatorii.

Lasă un comentariu