LA GALERIA UNIREA A ASOCIAȚIEI ARTIȘTILOR PLASTICI MUREȘ, EXPOZIȚIA DE ARTĂ PLASTICĂ MICĂ, EDIȚIA A II-A

Distribuie pe:

Asociația Artiștilor Plastici Mureș a organizat cea de a II-a ediție a Salonului de Artă Plastică Mică. Vernisajul a avut loc în ziua de sâmbătă, 26 septembrie a.c., cu începere de la ora 11 și expoziția va fi deschisă până la 9 octombrie a.c. De această dată, artiștii plastici mureșeni ne surprind din nou, la modul foarte plăcut, prin tablouri în miniatură. Din ce motiv un artist plastic este tentat să creeze astfel de lucrări? Să ținem cont de faptul că orice artist plastic care creează lucrări de artă, în cazul de față tablouri, este condiționat și de cerere. Un cumpărător al unui tablou, fie că este un colecționar, fie că dorește să-și decoreze interiorul locuinței cu tablouri, în multe cazuri preferă tablourile de mai mici dimensiuni. La acest fapt, un argument poate fi și prețul tabloului, care este mai mic față de un tablou de dimensiuni mai mari. Este explicabil prin faptul că, consumul de materiale utilizate de artist este mai mic.

La această ediție, au expus, în ordine alfabetică: Anonyi Mária, Albert Olga, Barabás József, Benkö István, Berkeszi Kinga, Crișan Ana-Maria, Czirjék Lajos, Demeter Magdolna, Dozsa Enikö, Duha László, Florea Nicolae, Gagyi Alexa, Galat Nicolae, Gálfi Gyöngyi, Giurgiu Antonela, Golea Cristina Goșoiu, Harja Elena, Jung Ildikó, Kakasi Irén, Kelemen Tibor, Konya Sebe Emöke, Kárp Klára, Kulcsár Pîrvu Maria, Lackó Aranka, Lazăr Liliana, Lupu Emilia, Magyari Juliánna, Mărginean Claudia, Mera Maria, Merdar Elisabeta, Moldovan Monica, Mureșan Vasile, Neagoi Sofia, Negruți Persida, Orbán Ferenc, Oroian Maria, Oroian Rita, Petruț Rusalina, Pop Angela, Rózsa Ștefan Ioan, Șandor Constantin, Sărmășan Dorina, Sipeanu Coman Olimpia, Suciu Lucia Zâna, Szabó Enikö, Șoldan Voichița, Takács Judit, Todoran Cornelia, Turcu Cornel, Veress Zsuzsánna, Vescan Rodica, Zibileanu Ioan.

Prezentările au fost făcute de Czirjék Lajos, președintele A.A.P.M. și Vasile Mureșan, director tehnic al asociației. Lucrările au fost foarte bine apreciate, regăsind în expoziție lucrări, de la artă naivă la cea realistă, suprarealistă, compoziții și intermediare, lucrate în tuș, acuarelă sau ulei, peisaje din anotimpuri, flori, portrete și altele.

Lasă un comentariu