FILOSOFUL MIHAI ȘORA: “AM UITAT SĂ NE BUCURĂM DE VESTEA SĂPTĂMÂNII”...

Distribuie pe:

Filosoful Mihai Șora, ajuns la venerabila vârstă de 104 ani (pe care îi va împlini în 7 noiembrie 2020), afirmă, într-o postare pe adresa proprie de Facebook, că românii au uitat să se bucure de vestea săptămânii, și anume de faptul că Parchetul European și-a început oficial activitatea, în frunte cu Laura Codruța Kövesi.

“Și, ocupați cu hoțomanii locali, am uitat să ne bucurăm de vestea săptămânii: Parchetul European și-a început, în mod oficial, activitatea. Prima întâlnire a avut loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu (ați ghicit!) Laura Codruța Kövesi în fruntea instituției! Se deschide, așadar, Festivalul Disperat al Inculpaților (faza pe Europa).

Dragi prieteni, pe de altă parte, am văzut, grație doamnei Brîndușa Armanca, un documentar cu Dominic Fritz, realizat de televiziunea timișoreană. Este despre un om care chiar iubește oamenii și mi-ar plăcea să știu că tinerii care acum sunt încă elevi sau studenți vor găsi în Dominic un exemplu de onestitate intelectuală, de generozitate, blândețe și implicare civică.

Ce spune el aici este important din multe puncte de vedere, dar mai cu seamă pentru că pune accentul pe una dintre capcanele din politică: retragerea oamenilor iubitori de oameni, golirea spațiului public de înzestrările lor, o... evaziune, care lasă binele comun pe mâinile celor nevrednici, necinstiți sau zevzeci.

Îmi place Dominic, iar globul meu de cristal îmi spune că va fi un primar formidabil”, mai scrie filosoful Mihai Șora, cu referire la primarul nou-ales al Timișoarei. (L.P.)

Lasă un comentariu