LAVANDA - RENUMITĂ PENTRU CALITĂȚILE SALE CALMANTE ȘI PARFUMUL RELAXANT

Distribuie pe:

Originară din Franța, Lavanda este cultivată peste tot în lume ca plantă medicinală sau ornamentală. Denumirea sa provine din limba latină, unde “lavare” înseamnă “a spăla”, “a curăța”.

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai populare, folosit în aromaterapie, fiind calmant, sedativ, relaxant. Are proprietăți antiseptice și antispastice, putând fi folosit în tratarea gripei, bronșitei, tusei, pneumoniei, laringitei... Este util și în insomnie, stări depresive, stres, dureri de cap sau migrene. Totodată, acționează favorabil asupra inimii, calmând palpitațiile și reducând tensiunea arterială. Se poate folosi în inhalații, baie, masaj sau lămpi odorizante.

Apa de levănțică a fost populară în Anglia medievală, în perioada elisabetană și în cea a domniei Casei Stuart, fiind parfumul preferat al reginei Maria Henrietta, soția regelui Charles I.

Săculeții cu flori uscate de lavandă, așezați în dulapuri, printre haine, în afară de mirosul plăcut pe care îl dau, îndepărtează și insectele.

 

EFECTELE TERAPEUTICE ALE GRÂULUI GERMINAT

Grâul germinat are efect terapeutic în maladiile gastro - intestinale, cardio - vasculare, anemii, astenii, boli de piele, hipocalcemii, afecțiuni hepatice și respiratorii, tumori, migrene, insomnii. Prin substanțele conținute (proteine, glucide, lipide, enzime, vitamine...) echilibrează și greutatea corporală. Se recomandă o doză zilnică de trei-șase lingurițe la adulți, și una-două lingurițe la copii, luate înainte de masă. O cură poate dura trei-șase luni sau mai mult, în cazul persoanelor devitaminizate.

 

Lasă un comentariu