OPORTUNITĂȚI ALE PIEȚEI MUNCII PENTRU ABSOLVENȚII DE LICEE

Distribuie pe:

Inspectoratul Școlar Mureș a găzduit recent conferința patronată de Guvernul României prin proiectul “Job Succes”, derulat de “Fundația Curaj Înainte” privind oportunități ale pieței muncii pentru absolvenții de licee, soluții care vin în întâmpinarea orientării și reorientării acestora în perioada pe care o traversăm și în care suntem cu toții afectați din cauza pandemiei. Discuțiile au fost conduse de specialiști cu o bogată experiență în resurse umane, angajatori care au oferit detalii despre meserii în general, dar și despre șansele reale pe care le au tinerii absolvenți de licee care renunță la continuarea studiilor și își aleg un job.

S-au alăturat din mediul online, experți din Statele Unite ale Americii, dar și din capitală, care și-au spus povestea reușitei lor și au discutat cu fiecare participant despre parcursul acestora pe mai departe. A fost un schimb de opinii extrem de util pentru ambele tabere, iar în final, tinerii au intrat în contact direct cu specialiștii prezenți la discuții pentru continuarea experienței de la Târgu-Mureș. Fiind, așadar, prezenți prin intermediul on-line Alexandru Ureche, specialist management strategic și de afaceri, management de proiecte și Leadership și antreprenor (USA), împreună cu dl Robert Veress - coordonator departament social la mai multe publicații naționale, jurnalist senior.

La dialog au luat parte și reprezentanți Hirschmann Automotive și Romgaz SA.

Este esențial să adresăm problemele pe care le întâmpină tinerii absolvenți, precum și categoriile vulnerabile din societate în momentul încadrării în muncă, iar dialogul constant între autorități și angajatori va contribui în mod determinant la facilitarea acestui proces. Județul nostru se bucură de un potențial remarcabil prin dezvoltarea unor sectoare precum cel turistic, industrial sau al serviciilor, domenii în care, prin investiții și proiecte de viitor, se pot genera numeroase locuri de muncă.

Lasă un comentariu