GUVERNUL A APROBAT HOTĂRÂREA PRIVIND PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Distribuie pe:

Executivul a aprobat hotărârea prin care starea de alertă, pe întreg teritoriul României, se prelungește cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, au informat, vineri, reprezentanți ai Guvernului.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricțiile și măsurile de protecție sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea și desfășurarea activităților operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

 

ALEXANDRU RAFILA – VALIDAT ÎN CONSILIUL POLITIC NAȚIONAL AL PSD PENTRU A FI PROPUS PREMIER

Medicul Alexandru Rafila a fost votat de Consiliul Politic Național pentru a fi propus de social-democrați la funcția de premier.

“Am supus la vot propunerea ca luni să mergem la Cotroceni cu profesorul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. (...) Cel mai corect din partea președintelui Iohannis este să accepte un guvern minoritar, condus de domnul Rafila, ori un guvern de uniune națională”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, Rafila nu va putea să fie prezent, pentru că este în continuare izolat la domiciliu.

 

BEC A RESPINS CERERILE PMP DE RENUMĂRARE A VOTURILOR...

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis, joi-seara, că a adoptat 45 de decizii de respingere a cererilor de renumărare a voturilor și de anulare a alegerilor formulate de Partidul Mișcarea Populară (PMP), dar și de alte formațiuni și persoane fizice, în cazul unor secții de votare din mai multe județe, municipiul București și diaspora.

Deciziile BEC resping cererile unor filiale ale PMP de renumărare a voturilor în secțiile de votare din județele Brăila și Hunedoara, și din diaspora, dar și de anulare a alegerilor în secțiile de votare din municipiul București și județele Alba, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Prahova, Timiș, Suceava, Vâlcea și diaspora, conform unui comunicat al BEC transmis AGERPRES.

De asemenea, BEC a respins și cererile PMP de anulare a alegerilor în unele secții de votare din județele Buzău, Ialomița, Iași, Teleorman, Sibiu, Vaslui, Galați, Constanța, Neamț, Dolj, Gorj, Botoșani, Bihor, Dâmbovița, Călărași, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureș, Covasna, Giurgiu, Vrancea.

Deciziile pot fi consultate pe site-ul Biroului Electoral Central, www.bec.ro, la secțiunea Decizii ale Biroului Electoral Central.

Președintele demisionat al PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că formațiunea sa a obținut 4,94% din voturi la alegerile parlamentare, rezultat pe care partidul “nu îl pune sub semnul întrebării”, însă au fost formulate 1.090 de contestații transmise BEC și Birourilor electorale județene.

 

SERVICIU DE PLATĂ ONLINE PENTRU PERMISUL DE CONDUCERE, CERTIFICATUL DE ÎNMATRICULARE ȘI AUTORIZAȚIA DE CIRCULAȚIE PROVIZORIE

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a lansat, luna aceasta, un nou serviciu online, prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Potrivit unui comunicat de presă al DRPCIV, plata se poate efectua accesând site-ul www.drpciv.ro, servicii online - plăți sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând cardul bancar. Pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro, dovada plății nu este necesară.

Serviciul de plăți online este disponibil 24 de ore din 24, plata poate fi efectuată la orice oră și în orice zi, iar procesarea și validarea se fac rapid, menționează sursa citată.

 

 

 

Lasă un comentariu