MODIFICĂRI ÎN PROCEDURA DE ACORDARE A BILETELOR DE TRANSPORT GRATUIT PERSOANELOR CU HANDICAP

Distribuie pe:

În ședința din 17 decembrie 2020, Guvernul a modificat și completat modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap și a stabilit modul de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, a familiei, asistentului personal, însoțitorului sau furnizorului de servicii sociale.

Totodată, Executivul a decis ca biletele de călătorie gratuită acordate persoanelor cu handicap aferente anului 2020 să poată fi utilizate și în luna ianuarie a anului 2021.

„Prin hotărârea adoptată, s-a stabilit utilizarea unui nou model de bilet pentru transport inter-urban, cu noi caracteristici și noi elemente de siguranță, fiind adaptat ultimelor modificări aduse Legii nr. 448/2006, referitoare la înlocuirea călătoriilor de tip dus-întors cu călătoriile simple.

Astfel, persoana beneficiară poate efectua călătoria pe întreaga distanță cu un singur operator de transport interurban, fiind eliminate sintagmele călătorii dus, respectiv călătorii întors.

De asemenea, sunt aduse clarificări cu privire la cheltu-ielile realizate pentru transportul interurban, simplificându-se procedura de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul, iar opțiunea beneficiarului pentru una dintre cele două forme de sprijin va putea fi comunicată online, printr-o cerere.

Numărul de călătorii pentru care se decontează carburant în cursul unui an nu poate depăși 24 călătorii pentru persoana cu handicap grav și 12 călătorii pentru persoana cu handicap accentuat", precizează Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Lasă un comentariu