EMIL CASONI, PRIMAR MIHEȘU DE CÂMPIE: „LUCRĂM LA PIETRUIREA DRUMURILOR!"

Distribuie pe:

- Domnule primar, constat că și de data aceasta vă țineți de cuvânt și ați început lucrările de pietruire a drumurilor...

- Așa este! Programul anual de reabilitare și întreținere a infrastructurii stradale continuă, în comuna Miheșu de Câmpie. Este vorba despre satul Ștefanca, pe o distanță de 3,7 kilometri. Am depozitat pietrișul pe vechea platformă a fabricii de zahăr. Acum, dar și la primăvară, putem folosi piatra pentru toate celelalte lucrări pe care le avem în plan.

- Aceste lucrări de la Ștefanca se fac cu finanțare...

Banii provin din fonduri europene, iar lucrarea este în curs de finalizare. Astăzi (n.m.- luni, 21 decembrie 2020) și mâine trebuie să dăm gata lucrarea, în Ștefanca; desigur, sper să ne permită și vremea, care-i destul de schimbătoare... Pietruirea străzilor din comună este o prioritate și vom continua până la atingerea obiectivului propus, întrucât doar așa se va putea interveni cu promptitudine la deszăpezirea zonelor afectate de ninsori și realiza o mai bună circulație a cetățenilor și vehiculelor, aflate în tranzit, sau intervenții ale autospecialelor de salvare, poliție și pompieri, acolo unde acestea sunt solicitate.

- Cum, necum, punem capăt acestui an. Care sunt principalele învățăminte ale acestui tumultos 2020?

- Pandemia ne-a dat peste cap; toate calculele și socotelile noastre au trebuit refăcute, remodelate conform noilor cerințe. Chiar dacă mai greu, am mers totuși înainte! Nu ne-am lăsat copleșiți! Cum îmi place mie să spun, am mers cu motoarele turate la maxim! Cât despre învățăminte, ce să vă spun, doar uniți trecem prin toate. Solidaritatea și prevenția au făcut casă bună și ne-au ferit, până acum, de neplăceri de proporții. Ba chiar aș spune că am făcut pași fermi pe drumul nostru înspre un Miheș mai frumos și mai prosper.

- Care este starea de spirit a oamenilor din Miheș?

- Este în regulă. Acum, lumea a înțeles deja că nu e de glumă și sunt lucruri care, pur și simplu, nu le mai putem face. Deocamdată. Este, ce-i drept, și un aer de tristețe și nemulțumire, căci lumea e scoasă din rutina ei zilnică, dar nu avem ce face, ne conformăm restricțiilor și nădăjduim să treacă și pandemia asta!

- Intrăm în zona Crăciunului și a Anului Nou...

- Da, dar, din păcate, stăm încă sub semnul pandemiei. Rata de incidență a cazurilor de infectare, pentru ultimele 14 zile, impune, la Miheș, măsuri restrictive până în 23 decembrie curent. Apoi, vom vedea... oricum ne va fi cu neputință să trăim și sărbătorim Crăciunul ca altădată. Mă refer la frumosul obicei al colindatului, dar și la alte manifestări tradiționale, în comunitatea noastră. Vrând, nevrând, oamenii se vor opri mai mult la semnificațiile spirituale și vor trebui să renunțe la unele feluri de manifestare. Asta este, dar sperăm să treacă și eu sunt convins că toți trebuie să ne dăm silința, în acest sens. Ca primar, le mulțumesc consătenilor pentru înțelegere și le doresc Crăciun luminat și An Nou fericit! Tuturor miheșenilor le urez sănătate, putere de muncă! Să aibă încredere că vom depăși și această situație! Cu Dumnezeu, înainte!

 

 

Lasă un comentariu