15 IANUARIE 2021 ZIUA CULTURII NAȚIONALE - OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș, vineri, 15 ianuarie, ora 12.30, se sărbătorește Ziua Culturii Naționale și omagierea poetului Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul - desfășurat sub genericul “LA STEAUA...”și coordonat de d-na inspector școlar pentru Limba și Literatura Română - prof. dr. Maria Kozak va debuta, la ora 12, cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj.

La ora 12.30, se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș va oferi Placheta Eminescu și Diploma de Excelență Culturală unor personalități care susțin, cu profesionalism și implicare, actul cultural autentic:

Cercetător științific, istoric MARIANA PLOIEȘTEANU; prof. univ. dr. CARMEN MIHĂESCU - Universitatea de Arte din Târgu-Mureș; preot dr. NICOLAE ȘINCAN.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor epidemiologice în vigoare și va fi transmis pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu