,,CARTEA ESTE CEA MAI BUNĂ ARMĂ ÎMPOTRIVA INTOLERANȚEI ȘI IGNORANȚEI” (LYNDON BAINES JOHNSON)

Distribuie pe:

În perioada online, nu mi-a plăcut aproape deloc, fiindcă am stat în casă atât de mult timp și nu am putut să-mi văd față în față, colegii și pe doamna învățătoare. Era altceva când eram cu toții la școală, mă concentram mai mult la lecții, eram mai atent, față de cum o făceam când eram online. Se întrerupea uneori și nu ne auzeam atât de bine, ajungeam să mă plictisesc și să îmi pierd concentrarea.

Dar chiar dacă nu mi-a prea plăcut, totuși am încercat să mă obișnuiesc cu ideea. M-a ajutat și faptul că doamna învățătoare a avut răbdare cu noi, zâmbea mereu, chiar dacă nici pentru noi și nici pentru ea nu era ușor.

Dar, știu că totul va reveni într-o zi la normal, că totul va fi bine, că nu vom mai purta măștile și vom putea să ne jucăm la fel ca altădată.

VASIU CRISTIAN, clasa a II-a, Colegiul Național “Unirea” Târgu-Mureș

 

Când, la începutul stării de urgență, am fost anunțați că vom sta acasă 2 săptămâni,

mi-am zis că “Hai că trece repede această boală!”, dar nu am avut dreptate. Am rămas acasă până la sfârșitul anului.

La început a fost mai greu, pentru că făceam numai Matematică și Limba română. După aceea am început să lucrăm și la alte materii, câte o jumătate de oră, chiar un sfert de oră. Nu pot să spun că m-am acomodat ușor, dar nu aveam de ales.

De multe ori aveam probleme tehnice, cu internetul, chiar și unii profesori aveau această problemă.

După un an și jumătate de școală online, pot să spun că m-am obișnuit, dar îmi lipsesc colegii și profesorii și atmosfera de la școală. Vreau să-i mulțumesc mult doamnei profesoare de Matematică, Nicoleta Todoran, deoarece aceasta mereu a fost perseverentă și ne-a explicat, mie și colegilor mei, până când toată lumea a înțeles lecțiile predate.

Materia mea preferată este Istoria, deoarece îmi place mult de profesorul nostru de istorie, Ciprian Farcaș, și pentru că Istoria este o materie minunată, importantă, deoarece aflăm despre strămoșii noștri, despre trecutul nostru și despre marii conducători.

Cartea mea preferată este de fapt seria de cărți “Harry Potter”, de JK Rowling, deoarece este plină de mister, magie și aventură. Pentru că îmi plac misterele, vă recomand și “Emil și detectivii” și “Emil și cei trei gemeni”, de Erich Kastner, seria de cărți Dosarele Detectivilor Aerieni ale autoarei Ana Rotea. Aș recomanda și “O călătorie pe Amazon”, de Eva Ibbotson, “În tandem”, de Jaqueline Wilson, “Distanța dintre mine și cireș”, de Paola Peretti sau “Pilotând în ploaie”, de Garth Stein.

ALISIA FARKAS, Școala Gimnazială “Dacia”, Târgu-Mureș

 

Perioada online a fost destul de dificilă pentru mine, mai ales că am avut probleme cu internetul și a fost greu să îmi recuperez unele lecții. Însă cred că profesorii se implică mult în lucrurile acestea și noi avem ocazia să mai învățăm cât mai multe despre tehnologie. Chiar și așa, nu e la fel cum era când ne explicau față în fața.

Am stat foarte mult în casă și nu am prea ieșit afară. În schimb, mama m-a învățat să gătesc. Am descoperit că îmi place foarte mult să desenez și să pictez. Chiar dacă la începutul pandemiei nu am reușit să mă întâlnesc cu prietenii, am ținut legătura.

Materia mea preferată este Istoria. Mă pasionează să învăț despre trecutul nostru, despre cum trăiau oamenii mai demult și ce obiceiuri aveau. Despre timpuri de război și timpuri de pace.

Cărțile mele preferate sunt: Insula Delfinilor, Inimă de Cerneală, Tabăra și Trandafirii din Mexic.

Dar nimic nu poate întrece cartea “Războiul care mi-a salvat viața”. În această carte este vorba despre o fetiță pe nume Ada și fratele său, Jamie, de 9 ani, care stau împreună cu mama lor, în Londra. Ada are un picior olog, iar mama ei o disprețuiește pentru asta și nu o lasă să iasă din casă. Un război mondial a început și toți copiii sunt evacuați din Londra. Așa că Ada și Jamie se hotărăsc că aceasta e ocazia perfecta să fugă de acasă. Ei ajung în mâna doamnei Susan Smith. Ea are multă grijă de ei și îi iubește ca pe proprii copii. Chiar dacă prima dată nu i-a vrut, ajunge să îi îndrăgească foarte mult.

Ada învață să călărească, să coase, să gătească și multe alte lucruri. Își dă seama că și ea poate fi o fată normală, în ciuda lucrurilor spuse de mama ei.

Eu recomand această carte pentru că are o lecție de viață pe care cu toții trebuie să o auzim.

STĂVARIU ANIA, clasa a VI-a B, Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș

 

Perioada online mi s-a părut una rea, tristă și puțin grea. Nu mi-a plăcut prea tare… Temele erau unele obișnuite, orele erau relaxante, îmi plăceau foarte mult.

Ultima carte pe care am citit-o a fost “Nastratin”, de Cristina Grecu. Am citit-o într-o singură zi pentru că pe atunci citeam 50-60 de pagini pe zi! Citeam atât de mult deoarece îmi plăcea la nebunie! Este cartea mea preferată, m-a captivat de la prima propoziție citită!

Eu aș recomanda cartea “Nastratin” tuturor, pentru că este distractivă și amuzantă! Sunt sigur că nu vă va dezamăgi!

TUDOR PASTOR NICOLAE, Colegiul Național “Unirea”, Târgu-Mureș

 

Cartea mea preferată se numește “Domnul Fox”, de Roald Dahl.

Eu recomand această carte deoarece este plină de aventuri, este amuzantă și distractivă. În această carte este vorba despre un vulpoi și familia lui, care vor să fure mâncare de la trei fermieri: Boggis, Bunce și Bean. Fox folosește tot felul de trucuri ca să îi păcălească.

De la Boggins fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, curcani. Fermierii vor să îl prindă, dar el este mai inteligent și mai șiret. Domnul Fox vrea cu orice preț să își hrănească soția și cei doi pui!

Din această carte am învățat că întotdeauna trebuie să îți pui familia pe primul loc!

MARE PATRICK, elev în clasa a II-a, Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș

 

Eu m-am adaptat la perioada online relativ ușor. Nu mi-a luat mult să mă familiarizez cu aplicațiile și platformele educaționale, iar odată obișnuit cu ele, am ajuns să le folosesc destul de bine. Totuși, dificultățile nu s-au lăsat așteptate. Pe parcursul învățării în acest mod, au apărut diverse bariere în comunicare, care apar din numeroase motive, cum ar fi conexiunea la internet, defecțiuni ale aparaturii tehnice etc.

Materia mea preferată este Istoria. De când am descoperit această știință, întotdeauna mi-am justificat pasiunea prin faptul că istoria ne oferă oportunitatea să învățăm din greșelile celor înaintași nouă și să nu le repetăm și ne poate oferi răspunsuri la întrebările noastre referitoare la origine.

Cărțile mele preferate sunt, deloc surprinzător, cele de istorie, pe care le citesc cu mare interes, dar nu mă sfiesc să citesc și alte tipuri de cărți.

Ultima carte pe care am citit-o este ,,Achtung - Panzer!”(Atenție-Tanc!), scrisă de generalul german Heinz Guderian. Publicată înaintea Celui De-al Doilea Război Mondial, această carte expune un nou tip de război, ce va fi utilizat eficient la scară largă de către germani în timpul războiului. Deși cartea nu este tradusă în română , ci doar în engleză, asta nu m-a împiedicat să o citesc.

ȘTEFAN FABIAN SPĂTARU, clasa a VI-a B, Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș

 

Lasă un comentariu