CHINA ANUNȚĂ O MODIFICARE MAJORĂ ÎN POLITICA DEMOGRAFICĂ, AUTORIZÂND CUPLURILE SĂ AIBĂ ȘI AL TREILEA COPIL

Distribuie pe:

China a anunțat luni că renunță la limita de doi urmași impusă familiilor, statul urmând să le sprijine să aibă trei copii, o schimbare majoră în politica demografică ce survine la câteva săptămâni după publicarea rezultatelor ultimului recensământ pe 10 ani, care au arătat o scădere puternică a natalității în încă cea mai populată țară din lume, transmit AFP și Reuters.

Modificarea a fost aprobată în cadrul unei reuniuni a Biroului politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, prezidată de președintele Xi Jinping, a relatat agenția oficială Xinhua.

“Pentru a optimiza politica de natalitate (...), China va implementa politica prin care un cuplu căsătorit este autorizat să aibă trei copii”, a transmis Xinhua, citând concluziile reuniunii.

Modificarea politicii va fi însoțită de “măsuri de sprijin, care să ducă la îmbunătățirea structurii demografice a țării noastre, spre a duce la îndeplinire strategia de răspuns la îmbătrânirea populației și de menținere a avantajului resurselor umane”, mai indică Xinhua, fără a preciza măsurile avute în vedere.

La începutul lunii mai, rezultatele recensământului efectuat în 2020 au relevat o îmbătrânire demografică mai rapidă decât se anticipa.

În martie, legislativul chinez a adoptat un proiect de creștere progresivă a vârstei de pensionare în următorii cinci ani, spre nemulțumirea unei bune părți a populației. (AGERPRES)

Lasă un comentariu