ANGLIA ȘI ȚARA GALILOR AU ÎNREGISTRAT CELE MAI MULTE DECESE CAUZATE DE... CONSUMUL DE ALCOOL!

Distribuie pe:

Biroul Național britanic de Statistică (ONS), citat de DiGi24, a constatat un număr-record de morți, din cauza consumului de alcool, pe timpul carantinei impuse de pandemia Covid-19, în martie 2020.

“Numărul anual al morților, din cauza consumului de alcool, a atins un vârf în anul 2020, în Anglia și Țara Galilor, creșterea anuală fiind cea mai puternică de la înregistrarea acestor date, în 2001.

Astfel, în 2020, 7.423 de persoane au murit din cauza unui consum excesiv de alcool - o creștere cu 20% față de datele din anul precedent.

Nivelul mortalității, din cauza consumului de alcool, în primul trimestru din 2020 (din ianuarie până în martie), era statistic similar celui din anii precedenți, însă nivelul în al doilea, al treilea și al patrulea trimestru din 2020 a fost semnificativ mai mare decât cele din oricare alți ani.

Morțile înregistrate sunt, majoritatea, legate de probleme de dependență pe termen lung (80% au fost cauzate de o boală de ficat provocată de alcool, 10% au fost cauzate de comportamente sau stări mentale periculoase legate de consumul de alcool, iar 6% unei intoxicații alcoolice). Însă, această creștere alarmantă nu se explică numai prin faptul că persoanele care beau anterior la niveluri de risc și-au crescut consumul în timpul pandemiei, ci și prin lipsa accesului la îngrijiri.

De exemplu, bolile de ficat constituie adesea urgențe, însă oamenilor le poate fi teamă să meargă la spital, din cauza virusului SARS-CoV-2. (L.P.)

Lasă un comentariu