ÎN PRIMELE 4 LUNI, PRODUCȚIA INDUSTRIALĂ A CRESCUT CU PESTE 14%

Distribuie pe:

Institutului National de Statistică (INS) anunță că, în primele patru luni ale anului 2021, producția industrială a crescut cu 14,3% ca serie brută și cu 14,5% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, comparativ cu perioada similară din 2020.

Potrivit INS, creșterile au fost înregistrate de industria prelucrătoare (16,3%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (11,5%), în schimb, industria extractivă a scăzut cu 6,6%.

În luna aprilie 2021, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 5,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (13,4%) și industria prelucrătoare (5,1%). Industria extractivă a crescut cu 4,8%.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a fost mai mare atât ca serie brută (68,0%), cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate (63,2%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare cu 2,7% față de luna precedentă, datorită creșterilor înregistrate în industria extractivă (10,7%), industria prelucrătoare (6,2%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (2,2%). (L.P.)

Lasă un comentariu