“ÎN IE DE RUSALII” LA CATEDRALA “ÎNVIEREA DOMNULUI” DIN TUDOR

Distribuie pe:

Portul popular reprezintă una dintre formele de cultură ale unui neam, o parte din istoria și devenirea unei nații. În cazul românilor, costumul popular este, fără doar și poate, unul dintre punctele de reper, atunci când ne referim la identitate, la fel cum este și biserica noastră ortodoxă. Ia și Liturghia la români s-au născut în același timp. Moșii, strămoșii noștri au îmbrăcat cele mai frumoase haine tradiționale la cele mai importante sărbători religioase.

În ultimii ani, la Catedrala “Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu, s-a format o tradiție ca în ziua prăznuirii Pogorârii Duhului Sfânt (Rusaliile), se cinstește în mod deosebit portul popular românesc.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, în duminica Rusaliilor, 20 iunie a.c., preoții slujitori ai Catedralei vă invită să participați la Sfânta Liturghie îmbrăcați în costume populare, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, sunteți invitați la un concert extraordinar de cântece patriotice și religioase, susținut de părintele Doru Gheaja, acompaniat de un grup instrumental condus de Daniel Iancu.

Vă așteptăm să prăznuim cum se cuvine ziua Rusaliilor și să dăm portului popular românesc cinstea cuvenită!

Lasă un comentariu