PROVOCAREA ANFP PENTRU INSTITUȚIILE PUBLICE - DIGITALIZARE, ADMINISTRAȚIE VERDE ȘI SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) lansează cea de-a XIII-a ediție a Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, un demers realizat pentru cunoașterea și recunoașterea performanței la nivelul administrației publice românești.

Instituțiile și autoritățile publice de la toate nivelurile administrației publice sunt invitate să-și înscrie, în perioada 23 iulie - 17 septembrie 2021, inițiativele inovative și eficiente care corespund celor 3 piloni tematici propuși în acest an, și anume:

Pilon 1 : Digitalizarea - soluții integrate pentru o administrație inteligentă;

Pilon 2: Administrație verde - calea spre o societate durabilă;

Pilon 3: Contribuții la asigurarea sănătății comunității sau a angajaților.

Bunele practici se transmit online, la adresa de email bunepractici@anfp.gov.ro.

Informațiile necesare pentru depunerea bunelor practici și formatul standard pentru aplicație pot fi consultate pe site-ul Agenției, în cadrul secțiunii Comunicare/ Competiția bunelor practici.

Sunt acceptate bune practici implementate sau aflate în implementare (cu condiția ca acestea să fi obținut rezultate relevante până în momentul înscrierii în competiție).

În competiție, nu se pot înscrie proiecte/cazuri de bună practică care au mai fost premiate la edițiile anterioare ale Competiției.

ANFP va premia și va promova cele mai bune practici înscrise în Competiție, în cadrul conferinței internaționale anuale “Inovație și calitate în sectorul public”, care va avea loc în luna noiembrie.

Liviu Mălureanu, președintele ANFP: “Competiția se alătură demersurilor ANFP de reformare a sistemului administrației publice. Aceasta are scopul de a promova schimbările produse în sectorul public din România și trasează direcții inovatoare, în vederea implementării pe o scară cât mai mare a unor instrumente de reformă. Ne dorim să vedem cât mai multe idei bune și practice, care răspund nevoilor cetățenilor și, mai mult, ne dorim ca acestea să fie preluate, adaptate și multiplicate. În acest sens, vom dezvolta, în perioada următoare, o platformă online, dedicată bunelor practici din administrație. Aceasta va avea o interfață prietenoasă și va oferi o modalitate de căutare facilă. Consider că este deosebit de important ca ideile bune să nu se piardă, iar un proiect cu impact pozitiv asupra societății să fie continuat, să producă rezultate pe termen lung, benefice pentru comunitatea în cadrul căreia este implementat”, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lasă un comentariu