DIN 21 AUGUST, PROGRAMELE RABLA, FINANȚATE SUPLIMENTAR CU 400 MILIOANE DE LEI

Distribuie pe:

Ministerul Mediului a anunțat recent că, începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei, iar Programul Rabla Clasic, cu 200 de milioane de lei, sumă disponibilă din data de 28 august 2021.

Programul Rabla Clasic

Potrivit Ministerului Mediului, în cadrul Programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziționării autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folo-

sită, este de 1.500 de lei (pentru autovehiculele cu emisii scăzute) și de 3.000 de lei (la achiziționarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid).

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou. Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

Programul Rabla Plus

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Persoanele care renunță la o mașină veche, poluantă, și achiziționează un autovehicul electric beneficiază, atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Cuantumul finanțării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei. (L.P.)

Lasă un comentariu