PROGRAMUL “LITORALUL PENTRU TOȚI” DEBUTEAZĂ DE ASTĂZI. CAZARE LA MARE CU 36 DE LEI PE NOAPTE

Distribuie pe:

Programul “Litoralul pentru toți” a ajuns la ediția cu numărul 39 și se derulează în perioada 1 - 30 septembrie 2021. Acesta se adresează tuturor turiștilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton, în extra-sezon. Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparație cu tarifele din vârf de sezon.

Până în prezent s-au înscris în program 42 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 3.400 de locuri pe noapte. Aceste locuri vor fi vândute atât prin agențiile de turism partenere și revânzătorii lor, cât și direct de hoteluri.

Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn și costă pentru 2 persoane 72 lei/noapte dacă se achiziționează un sejur de minim 5 nopți, potrivit FPTR.

În programul “Litoralul pentru toți 2021” s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turiști.

“Litoralul pentru Toți” este singurul program social din România, susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc are în componență un număr de 5.344 de societăți comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, reprezentând 37% din forța de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro și gestionând, într-o pondere covârșitoare, capital românesc. (evz.ro)

PROBLEMA AFGANĂ AGITĂ SPIRITELE LA BRUXELLES. TREI STATE SE OPUN PRIMIRII REFUGIAȚILOR ÎN EUROPA

Trei state ale Uniunii Europene nu sunt de acord ca refugiații afgani, care fug din țara lor, după ce talibanii au preluat puterea, să se stabilească în Europa.

Miniștrii de interne din Austria, Republica Cehă și Danemarca au propus ca refugiații afgani să rămână în țările vecine statului Afganistan, iar nu să vină în Europa, transmite agenția EFE. Cei trei au solicitat oficialilor din Uniunea Europeană să sprijine statele din regiune, mai bine decât au făcut-o în anul 2015. Atunci când peste un milion de migranți din Siria au ajuns pe teritoriul european, din cauza războiului din țara lor.

Cei trei miniștri și-au făcut apariția împreună la reuniunea extraordinară a miniștrilor europeni de interne, care s-a desfășurat la Bruxelles. Întrunirea a fost dedicată implicațiilor crizei afgane asupra problemei migrației în Europa.

“Oamenii n-ar trebui să vină în Europa, ci să rămână în regiune. Sarcina noastră este să stabilizăm regiunea și să ne asigurăm că organizațiile internaționale care lucrează acolo sunt corect finanțate”, a declarat ministrul de interne danez Mattias Tesfaye.

Oficialul de la Copenhaga a insistat “să nu fie criticate țările care susțin frontierele europene”.

Și omologul său ceh, Jan Hamacek, a propus susținerea țărilor vecine Afganistanului și “să nu se transmită niciun mesaj fals care ar putea crea speranțe ce nu se pot realiza”. Cel de-al treilea oficial, ministrul austriac Karl Nehammer a subliniat că “important este să fie transmis mesajul corect”. El l-a rezumat astfel, “rămâneți acolo și vom sprijini regiunea ca să ajute oamenii acolo!”.

Problema refugiaților afgani creează disensiuni în UE

Conform unor surse citate de agenția EFE, pozițiile divergente ale statelor UE referitoare la răspunsul în fața unui posibil val de refugiați afgani fac ca această reuniune a miniștrilor de interne europeni să fie tensionată.

Luxemburgul, de exemplu, se situează pe o poziție total opusă celei promovate de Austria, Danemarca și Cehia. Reprezentanții micuțului stat din centrul Europei este de părere că fiecare stat membru al UE să primească o cotă de refugiați.

Tot marți, ministrul german de interne, Horst Seehofer, s-a pronunțat împotriva indicării unui număr precis de refugiați care să fie preluați din Afganistan, de teama creării unui “factor de atracție”. (evz.ro)

PROTESTELE CONTINUĂ ÎN EUROPA. GĂRILE DIN 50 DE ORAȘE ITALIENE, BLOCATE DE ANTI-VACCINIȘTI

Un protest în peste 50 de gări italiene a fost anunțat pentru miercuri, de la ora 14.30, de membrii unuia dintre cele mai populare canale Telegram ale mișcării anti-vaccin din Italia. Și în România se împart reviste în care se afirmă că “vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinați, ca să nu regretați”

Peste 50 de gări, inclusiv cele din Roma, Torino, Milano și Genova, sunt vizate de protestul anti-vacciniștilor, care sunt nemulțumiți că nu mai pot călători cu trenurile, dacă nu prezintă o dovadă de vaccinare, o dovadă că au trecut prin boală sau un test anti-Covid.

Mobilizarea, care este definită ca “pașnică și autogestionată”, este urmărită cu mare atenție de către autorități, din cauza eventualelor episoade de violență.

“Să spunem nu amenințărilor de blocare a trenurilor, în cele mai importante gări italiene”, au declarat sindicatele Filt Cgil, Fit Cisl și Uiltrasporti, care speră într-o schimbare a planurilor organizatorilor protestelor, mișcările No Vax și grupurile care se opun certificatului verde. Potrivit sindicatelor, “riscurile asociate unui astfel de protest sunt evidente și este necesar un plan de siguranță pentru a proteja lucrătorii și utilizatorii. Sindicatul susține campania de vaccinare atât pentru lucrători, cât și pentru utilizatorii serviciilor publice. Vaccinul este, până acum, singura armă cunoscută pentru a învinge pandemia”, arată sindicatele feroviare italiene, potrivit Rador.

BROȘURĂ ANTI-VACCIN DISTRIBUITĂ ÎN ROMÂNIA

O broșură de opt pagini, care conține știri anti-COVID, anti-vaccin, referințe la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat, a fost distribuită în mai multe zone rurale din țară. (evz.ro)

ROMÂNIA A FOST LOVITĂ DE CUTREMUR! ESTE CEL MAI PUTERNIC SEISM DIN 2021

Miercuri, în jurul orei 13.30, în zona Vrancea-Buzău a fost înregistrat un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter. Este cel mai puternic seism înregistrat în acest an.

“În ziua de 1 septembrie 2021, la ora 13.32.11 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur mediu, cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 145km.

Intensitate: II Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 67 km E de Brașov, 85 km NE de Ploiești, 107 km S de Bacău, 124 km V de Galați, 125 km V de Brăila, 138 km N de București, 154 km NE de Pitești, 181 km E de Sibiu, 189 km SV de Iasi, 203 km N de Ruse”, se arată pe infp.ro.

Lasă un comentariu