O LUME TOT MAI RAZNA...

Distribuie pe:

Așa, carevasăzică, marii patrioți, oamenii ,,principiilor” de complezență, promotorii ,,valorilor” naționale, infailibilii, incoruptibilii, cei noi, virgini și inocenți prin politică, modelele AUR fac echipă și moțiune de cenzură cu USR/PLUS, să-l execute pe inamicul comun, dorelul de serviciu, Florin Cîțu.

Și, uite-așa, biserica, ortodoxia, credința în Dumnezeu și valorile naționale ale patriei ajung în politică să facă o casă bună, contextuală, cu LGBT-ul și transgenderismul, cu anticriștii progresismului și liberii cugetători inculți ai postmodernismului apocaliptic.

Scopul scuză mijloacele, nu?! Măi, farsorilor, demagogilor, patriotarzilor, actori politici insipizi și inculți, javrelor, chiar nu vă este rușine când vă uitați în oglinda lipsei voastre de scrupule?!

Jale mare cu această lume, tot mai razna, nu doar politic, fraților!

Câteva precizări necesare privitoare la criza guvernamentală.

1) Cîțu este obligat să le dea bani primarilor

PNL, prin noul PNDL, pentru a beneficia de votul lor decisiv pentru candidatura la funcția de președinte PNL. Fără semnătura ministrului Justiției pe actul normativ, nu putea promova ordonanța guvernamentală în acest sens. Ion Stelian a refuzat să semneze, astfel încât s-a impus remanierea sa.

2) Deopotrivă, sunt în joc, pe rol, dosarele pentru funcțiile de procuror-șef la DIICOT, adjunct la DNA și șef de secție la Parchetul General. În acest sens, Ion Stelian încurca jocurile președintelui Iohannis și interesele PNL. Controlul asupra justiției permite protejarea clientelei politice de dosarele penale și constituie asul din mâneca celor care doresc să-și maximizeze influențele și puterea.

3) Odată cu intrarea la guvernare, USR/PLUS și-a instalat în diverse funcții publice, la nivel național, prin ministere, servicii deconcentrate, prefecturi și consilii de administrație, câteva mii de oameni care tocmai s-au dedulcit cu puterea și beneficiile acesteia. PNL știe că această armată de beneficiari și privilegiați nu dorește să-și părăsească funcțiile și că, la o adică, mulți sunt dispuși chiar să trădeze politic pentru a le păstra. Știe asta și conducerea USR/PLUS.

4) În pofida spurcărilor reciproce și a divergențelor, guvernarea nu se rupe, coaliția va continua spectacolul răfuielilor care nu are nicio legătură cu interesele prioritare ale țării. Dacă s-ar fi dorit cu adevărat anihilarea guvernului, toți miniștrii USR/PLUS aveau posibilitatea să demisioneze in corpore, de urgență. Nu au făcut-o și, teatral, de ochii lumii, au conceput propria moțiune de cenzură, alta decât cea anunțată de PSD pentru care nu se va întruni majoritatea necesară. PSD, nici măcar nu negociază pentru propria moțiune, semn clar că nu dorește să preia acum guvernarea. La cum funcționează acum coaliția puterii, cu puțintică răbdare, PSD poate compune exclusivist guvernarea în perspectivă.

5) În timp ce coaliția guvernării se bălăcărește pe bani și interese politice clientelare, moneda leu ajunge la un nou minim istoric în raport cu moneda europeană. Un euro egal 4,9386 lei. Restul e parada prostiei...

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu