A MURIT COLIN POWELL, PRIMUL SECRETAR DE STAT AMERICAN DE CULOARE

Distribuie pe:

Colin Powell, lider military și primul secretar de stat american de culoare, a murit duminică, în urma unor complicații provocate de Covid-19, la vârsta de 84 de ani, relatează CNN, preluată de Agerpres. Colin Powell a vizitat România de două ori, decembrie 2001 și noiembrie 2002.

Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare al SUA, prim-secretar de stat al lui George W. Bush, a cărui conducere în mai multe administrații republicane a contribuit la modelarea politicii externe americane în ultimii ani ai secolului XX și în primii ani ai secolului XXI, a murit în urma unor complicații cauzate de Covid-19, a anunțat familia sa pe Facebook. “Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat american și președinte al Statului Major interarme, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor provocate de Covid 19. Am pierdut un soț, un tată, un bunic remarcabil și iubitor și un mare american”, a scris familia Powell pe Facebook, precizând că era complet vaccinat.

CNN mai relatează că Powell a fost un soldat profesionist și deschizător de drumuri, a cărui carieră l-a purtat de la serviciul de luptă în Vietnam până la a deveni primul consilier de securitate națională de culoare în timpul sfârșitului președinției lui Ronald Reagan și cel mai tânăr și primul președinte afro-american al Statului Major General, sub președinția lui George H.W. Bush.

Pentru o vreme, a fost considerat unul dintre principalii candidați la funcția de prim-președinte de culoare al Statelor Unite, potrivit surdei citate. (I.S.)

Lasă un comentariu