DE LA 1 IANUARIE 2022, TVA DE 5% PENTRU CĂRȚI, ZIARE ȘI MANUALE!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 1.172, din 10 decembrie 2021, a fost publicată Legea nr. 291/2021 pentru modificarea art. 291, alin. 3, litera a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, în sensul că, începând cu 1 ianuarie 2022, se va aplica o cotă de TVA (taxă pe valoarea adăugată) redusă la 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, pe suport fizic și (sau) pe cale electronică, cu excepția celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio și a celor destinate exclusiv sau în principal publicității. În prezent, potrivit Codului Fiscal, cota standard de TVA pentru aceste produse este de 19%.

Potrivit inițiatorilor, obiectivul acestei legi este să încurajeze și să susțină cultura, mai ales în rândul tinerelor generații, care folosesc în mod constant dispozitive electronice.

Prin noua lege, la aceste facilități fiscale vor fi introduse și cărțile și manualele în format digital (text, audiobook, multimedia). (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu