“NU VĂ TEMEȚI, SUNT CU VOI!”

Distribuie pe:

Pe Domnul Luminilor, pe Domnul Iubirii și Mântuitor al sufletelor noastre, Iisus Hristos, slăvindu-L, au sosit la Luduș, sâmbătă, 18 decembrie 2021, să vestească Sfânta Lui Naștere, preoți, diaconi și studenți teologi din Constanța, uniți în renumita Corală “Armonia”, doamna preoteasă Oana Bozga-Pintea, din Satu-Mare, instrument rafinat al Logosului Dumnezeiesc Iisus Hristos, domnul Rudi Moca, cunoscut mureșenilor ca actor și creștin cu mare priză la spectatori, om de radio și televiziune, doctor în empatie, gramatică, dicție, gestică și ținută în public. Au vestit Nașterea lui Iisus Hristos în Biserica protopopială cu hramul “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, împreună cu 170 de dreptmăritori creștini ludușeni.

În deschiderea Concertului de colinde, doamna Oana Bozga-Pintea a înveselit sufletele enoriașilor prezenți în Casa lui Dumnezeu cu vechi colinde românești, culese din satele Oașului, Maramureșului și Transilvaniei, cele mai multe învățate în anii copilăriei și ai adolescenței. Enoriașii au răsplătit-o cu îndelungate aplauze, părintele protopop, cu un superb buchet de flori, moderatorul Rudi Moca, cu o poezie, semnatarul acestei relatări, cu un anume exemplar al cotidianului “Cuvântul Liber”. La întrebarea “De unde harul cântului?”, domnia sa a răspuns: “De Sus, de la Dumnezeu!”

Cu ritmice aplauze au fost primiți la colindat cei 30 de componenți ai Coralei “Armonia” din Constanța, preoți, diaconi, studenți la Teologie și dirijorul Arhimandrit Lector Universitar dr. Ioan Iulian Dumitru, întemeietorul coralei. Din vastul repertoriu de colinde și cântece liturgice polifone, ludușenilor le-au dăruit, pe întinderea unei ore și jumătate, pe acelea care le-au împodobit lucrarea și numele cu faimă națională și mondială, cu trei titluri de CEL MAI BUN COR BĂRBĂTESC DIN LUME, tilturi obținute în competiție cu 600 de coruri bărbătești reprezentative pentru toate continentele planetei Pământ. Enoriașii, cu drag își vor aduce aminte de Corala “Armonia”, în rotundul ei, dar în particular, de cei opt soliști ai Coralei, între care, venerabilul părinte și cântăreț de Operă Bartolomeu Trofin, ca o stea a strălucit.

Pregătindu-i pe ludușeni și pentru ceea ce va urma după marea sărbătoare a Crăciunului, misionarii constănțeni și blajina doamnă Oana Bozga-Pintea au încheiat concertul cu o veselă Sorcovă de Anul Nou.

La reușita sărbătorii au contribuit și instrumentiștii acompaniatori Vitalie, venit tocmai din țara-soră Republica Moldova, și Tudor Potec, din Cluj-Napoca, precum și talentatul redactor al postului de radio Transilvania-Luduș, Dan Ludușanu.

Arhiepiscopia ortodoxă din Alba Iulia a fost reprezentată de domnul Iosif Mocanu, membru al Adunării Eparhiale.

Finalul sărbătorii a aparținut organizatorilor locali. Primarul orașului Luduș, domnul Ioan Cristian Moldovan: “Întâlnirile cu doamna Oana Bozga-Pintea și cu Corala “Armonia”, cu distinsul om de cultură mureșean Rudi Moca, sunt zile de aleasă sărbătoare. Desigur, fiecare concert implică unele cheltuieli și existența unor sponsori. La acest concert, sponsori au fost Primăria orașului Luduș și Consiliul parohial al Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Sunt fericit că și Pandemia de Covid-19 și-a mai potolit asediul, permițându-ne ca, în această superbă zi, să cinstim Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos. Vă mulțumesc, dragilor colindători și dumneavoastră, iubiților ludușeni, pentru prezență. Tuturor celor care ați venit aici și concitadinilor noștri care nu au mai avut loc să intre în Biserică, să aveți parte de sănătate, să vă bucurați de sărbătorile Crăciunului și Anului Nou, să vă păziți viața, pentru că Pandemia aceasta încă este periculoasă”.

Părintele protopop Lucian Voșloban: “Suntem în Biserică, navă a lui Dumnezeu care ne călătorește în timp și în viața creștină. De pe bolta acestei nave, din brațele Sfintei Sale Maici, pruncul Iisus Hristos, a cărui naștere am cinstit-o astăzi, ne încurajează: “Nu vă temeți, sunt cu voi!” Acum, la încheierea concertului de colinde, nu pot spune altceva decât ceea ce a spus psalmistul: “Doamne, bine ne este aici!”

Drumul Coralei “Armonia” nu se oprește aici. De la Alexandria au venit la Luduș, de la Luduș se duc la Brașov, de unde revin în județul Mureș, pentru un mare concert de colinde la Târgu-Mureș.

Sărbători luminate de Nașterea lui Hristos le dorim și noi, atât ludușenilor, cât și cititorilor cotidianului mureșean “Cuvântul liber” și ascultătorilor radioului “Transilvania-Luduș”. LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE, CU MULT SPOR ÎN TOATE!

MIRCEA GHEBOREAN

Lasă un comentariu