CE PUNEM PE MASA DE REVELION

Distribuie pe:

Nutriționiștii ne propun o listă cu alimente sănătoase și norocoase, pentru masa festivă de la răscrucea dintre ani.

Legumele verzi - Se spune că sunt cu noroc de Anul Nou pentru că... seamănă cu banii. Sunt pline de vitamine și de minerale, deci, nu trebuie, în niciun caz, să le evităm.

Fasolea și lintea - Precum salata sau alte verdețuri, și fasolea semnifică bani, și anume, monede. In Italia, oamenii mănâncă linte de Revelion, pentru că lintea este simbolul abundenței, iar bobul de linte seamănă cu vechile monede romane. Indiferent dacă alegem lintea, mazărea sau fasolea uscată, va fi bine pentru sănătatea noastră și ne vom reface mai repede, după nenumăratele pahare cu șampanie.

Peștele - Este norocos din mai multe motive: solzii seamănă cu banii, iar peștii se găsesc în bancuri, ceea ce simbolizează, de asemenea, ideea de abundență. Lăsând la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutriționale: peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3. Peștele mai slab este o excelentă sursă de fibre. De altfel, după porcul de Crăciun, alegerea de a consuma o carne albă este indicată. Pe lângă faptul că este mai sănătos, peștele, întrucât simbolizează abundența, trebuie așezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstițioșii, norocul se fragmentează.

Strugurii - De Revelion trebuie să consumați cât mai multe fructe. Mexicanii mănâncă câte un bob de strugure pentru fiecare lună a anului următor. Dacă este amar sau stricat, vor ști să aibă grijă în luna respectivă a anului. Se spune că, dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, vei avea parte de 12 luni dulci și pline de sănătate. De asemenea, nenumăratele semințe ale rodiei semnifică prosperitatea, iar smochinele simbolizează fertilitatea.

Deserturile își fac și ele apariția la sfârșit de an. Dacă de Crăciun au mâncat plăcinte și cozonaci, de Revelion, românii preferă să mănânce o felie de tort. La ora 12 noaptea, tradiția spune că un pahar de șampanie trebuie ciocnit pentru a sărbători trecerea dintre ani. Tortul simbolizează veșnicia, iar șampania, belșug.

 În unele zone este interzis să consumi pui în noaptea dintre ani. Se spune că la fel cum zboară un pui, tot așa fac și banii pe timpul anului. Astfel, nu vei putea face economii și vei avea mereu probleme financiare.

Mai este bine să consumăm carne de gâscă, pentru că ne va ajuta să plutim peste probleme, exact cum ea trece prin apă și nu se udă. În plus, ar fi bine să avem în casă fructe precum rodii, mere, pepeni. Se spune că această formă rotundă este asociată infinitului, continuității.

Este foarte important să nu faci abuz de alcool de Revelion, pentru că nu te vei mai putea lăsa de acest obicei și te vei lupta cu el tot anul.

Pentru gustări, alegeți legume crude, nuci nesărate și fructe proaspete, mai degrabă decât alimente bogate în zaharuri, grăsimi sau sare.(surse documentare și foto - stiridinlume.ro, sfatulparintilor.ro, fresh24.ro, who.int)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu