IOHANNIS: CREȘTEREA PREZENȚEI MILITARE AMERICANE ÎN ROMÂNIA RĂMÂNE UN OBIECTIV IMPORTANT

Distribuie pe:

Creșterea prezenței militare americane în România rămâne un obiectiv “important”, a afirmat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București.

“Problematica de securitate va fi prioritară în această perioadă. Astfel, în fața provocărilor recente de securitate, este evident că avem nevoie de o acțiune mai puternică pe palierul descurajare și apărare, acțiune care trebuie articulată în spiritul unității și cooperării transatlantice și al angajamentelor din cadrul NATO. Rămâne un obiectiv important și creșterea prezenței militare americane în România”, a declarat șeful statului, la reuniunea de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a subliniat că anul 2021 și evoluțiile de securitate care pot afecta spațiul euroatlantic au reconfirmat importanța “crucială” a relației transatlantice, pe care România, ca partener strategic al Statelor Unite ale Americii, o susține “puternic”.

“Încurajăm implicarea Statelor Unite în proiectele majore de interconectare regională, cu impact strategic, precum Rail2Sea și Via Carpathia. Totodată, dorim să progresăm în ceea ce privește obiectivul comun de aderare a României la programul Visa Waiver”, a adăugat președintele.

Șeful statului speră ca, anul acesta, în care sunt celebrați 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, să aducă noi reușite și proiecte aplicate în domenii precum securitatea, energia, cu accent pe impactul asupra combaterii schimbărilor climatice, sau tehnologia avansată. (AGERPRES)

Lasă un comentariu