1 FEBRUARIE 1861 - ZIUA INTENDENȚEI MILITARE

Distribuie pe:

România - Ziua Intendenței Militare - La 1 februarie 1861 s-a emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29, care a consfințit înființarea intendenței armatei. Prin acesta s-a format corpul ofițerilor de intendență militară, condus de intendentul general al armatei, subordonat Ministerului de Război.

În fiecare an, la 1 februarie, este marcată Ziua intendenței militare, sărbătorind, astfel, serviciul din cadrul armatei care asigură aprovizionarea trupelor cu hrană și cu echipament.

Potrivit site-ului www.mapn.ro, la această dată, în anul 1861, s-a emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29, actul de constituire a intendenței armatei, prin care s-a format corpul ofițerilor de intendență militară, condus de intendentul general al armatei, subordonat Ministerului de Război.

Intendența militară a fost, astfel, oficializată în România în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, cu toate că încă de pe timpul Regulamentelor Organice, înainte de înfăptuirea Unirii celor două Principate, în Ministerele de Război ale Moldovei și Munteniei funcționa câte o secție de intendență, fără a avea, însă, atribuții clar definite, se arată în “Calendarul tradițiilor militare" (2010).

                       

Intendența militară în anul 1902 - foto: agerpres.ro

Lasă un comentariu