ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 21-22 februarie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 81 de intervenții, după cum urmează: nouă incendii, o explozie neurmată de incendiu, trei alte situații de urgență și 68 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

* Marți, 22 februarie, în jurul orei 14.15, incendiu produs la un tomberon menajer în municipiul Târgu-Mureș, strada Moldovei. Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Au ars deșeurile menajere din interiorul unui tomberon metalic.

* Ieri dimineață, în jurul orei 1.15, incendiu produs la o terasă exterioară a unei case de locuit din municipiul Târgu-Mureș, strada Ion Roman. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. A fost vorba despre un incendiu care se manifesta mocnit la acoperișul terasei, pe o suprafață de aproximativ 8 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile.

* Luni, 21 februarie, pompierii mureșeni au intervenit la nouă incendii de vegetație uscată, produse în localitățile: trei incendii în municipiul Târnăveni, două incendii în Miheșu de Câmpie, un incendiu în Chețani, un incendiu în Trei Sate, un incendiu în Gheorghe Doja și un incendiu în Hetiur. Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș, după cum urmează: Detașamentele Târnăveni, Punctul de Lucru Luduș, Secția Sărmașu și Sighișoara, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ghindari, Chețani și Gheorghe Doja. Din fericire, incendiile au fost lichidate înainte să se propage.

Explozie neurmată de incendiu:

* Luni, 21 februarie, în jurul orei 14.30, explozie produsă în urma acumulărilor de gaze într-o casă de locuit din localitatea Nadeș, strada Principală. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, ambulanțele SMURD și SAJ. Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au constatat că a fost vorba despre o explozie neurmată de incendiu, produsă din cauza unor acumulări de gaze de la o sursă de căldură. În urma exploziei, două victime de aproximativ 70 de ani au suferi arsuri la membrele superioare și inferioare, pe o suprafață de aproximativ 40% din corp, acestea fiind conștiente și cooperante. După ce li s-a acordat prim-ajutor medical la fața locului, victimele au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu-Mureș. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiului.

Misiuni:

De asemenea, în ultimele 24 ore, au fost executate 40 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Lasă un comentariu