REFUGIAȚII DIN UCRAINA, GRATUITATE PE TRENURILE CFR!

Distribuie pe:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat pe pagina personală de Facebook că, având în vedere situația actuală, toți cetățenii ucraineni vor putea circula gratuit cu trenurile CFR, pe o perioadă nedeterminată.

“Pentru a clarifica acțiunile ministerului și ale companiilor aflate în coordonare aduc următoarele precizări:

- TOȚI cetățenii ucraineni circulă GRATUIT cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina);

- La nivelul Regionalelor de Căi Ferate București Nord, Cluj, Galați, Iași, persoanele refugiate din Ucraina primesc asistență de la autoritățile locale și de la ONG-uri;

- Au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat săli de așteptare, unde primesc apă și hrană;

- Garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina.

Detalii suplimentare

Regionala CF București Nord - 2 spații amenajate (sala de așteptare clasa a II-a și un fost spațiu comercial. Puncte de informare - unul, pe peronul central.

Regionala CF Cluj - Puncte de frontieră: Halmeu, Sighetu Marmației. Spații amenajate: Halmeu (sală de așteptare), Sighetu Marmației (sală de așteptare), Oradea (sală de așteptare), Cluj Napoca (sală de așteptare).

Regionala CF Galați - Puncte de frontieră: Isaccea și Rădulești. Spații amenajate - un spațiu, în Gara Galați.

Regionala CF Iași - Puncte de frontieră: la Socola și Ungheni. Spații amenajate: săli de așteptare la Iași și Suceava”, scrie ministrul Transporturilor.

Potrivit clubferoviar.ro, până acum, gratuitatea la transportul feroviar pentru cei care fug de ororile războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a fost aplicată în Polonia, Austria, Germania și Franța. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu