UNGHENI - PROIECTELE DE DEZVOLTARE PROPUSE DE PRIMAR ÎNCLINĂ BALANȚA SPRE INTERESELE COMUNITĂȚII, ÎN DETRIMENTUL COLORATURII POLITICE

Distribuie pe:

Miercuri, 23 martie, cei 9 consilieri locali ai PNL Ungheni au primit, în premieră, sprijinul a doi consilieri - unul din partea PSD și unul din partea PMP, în vederea atragerii marilor investitori pe raza U.A.T. Ungheni, stabilind astfel noi prerogative pentru modul în care investițiile și proiectele de dezvoltare vor putea să fie implementate. Administrația locală a orașului Ungheni convinge, iată, o parte din opoziție, prin proiectele locale și viziunea propusă de primarul Victor Prodan, înclinând, astfel, balanța spre interesele comunității, în detrimentul coloraturii politice.

Consilierii PMP sunt cei care nu au votat în ultimii 2 ani proiectele de buget ale U.A.T. Ungheni, astfel dezaprobând orice proiect de dezvoltare, investiție sau idee a aparatului administrativ, inclusiv în segmente precum utilități, educație sau infrastructură, iar comportamentul din ultima ședință a C.L. Ungheni nu a fost foarte diferit de atitudinea generală pe care aceștia au adoptat-o, atitudine duală, s-ar putea spune, deoarece pe aceeași ordine de zi au existat 3 proiecte care presupuneau înstrăinarea unor suprafețe de teren în aproximativ aceeași zonă, unul primind votul pozitiv din partea tuturor consilierilor PMP, iar două fiind dezaprobate de către 3 consilieri ai PMP.

De această dată, alături de consilierii PNL, doar unul dintre consilierii formațiunii politice PMP Ungheni a considerat potrivită ideea de atragere a marilor investitori, pe raza administrată și astfel crearea de fonduri la nivelul primăriei, care se vor reîntoarce spre comunitate sub formă de investiții, înclinând balanța prin votul său și al colegei sale din partea PSD Ungheni, către interesele comunității pe care o reprezintă.

Pentru prima dată în ultima perioadă de timp, interesul atragerii de investitori pe raza comunității a fost prioritizat de către reprezentanți ai fiecărui partid reprezentat în Consiliul Local Ungheni.

“Ne bucurăm că avem oportunitatea să atragem investitori în orașul Ungheni. Cele 2 voturi din partea consilierilor locali PSD și PMP, alături de orientarea clară pe care cei 9 consilieri PNL Ungheni o au către dezvoltare, nu au făcut altceva decât să decongestioneze 3 situații importante ale comunității noastre.

În primul rând, crearea de noi locuri de muncă prin atragerea investitorilor pe raza administrată, atragerea de noi taxe și impozite locale din partea dezvoltatorilor care își vor desfășura activitatea aici și, nu în ultimul rând, demararea mai rapidă a investițiilor atât de importante pentru comunitățile administrate, în baza sumelor atrase la bugetul local.

Consider că un comportament etic și moral al consilierilor locali, indiferent de coloratura politică, trebuie să primeze în detrimentul ambițiilor personale sau a luptelor politice de la nivel județean sau central. Cu toții facem parte din aceeași comunitate, cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme și situații care necesită atenție și aplecare din partea fiecărui consilier și a fiecărui factor local de decizie.

Le mulțumesc acelor consilieri locali care au dat dovadă de demnitate, spirit civic și viziune de dezvoltare, față de orașul Ungheni și localitățile aparținătoare”, a declarat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.

I. CĂLĂRAȘU

Lasă un comentariu