RADIO TÂRGU-MUREȘ - O ACȚIUNE REUȘITĂ DE ECOLOGIZARE A MALURILOR MUREȘULUI

Distribuie pe:

Radio Târgu-Mureș a organizat, duminică, cea de a cincea ediție a campaniei de colectare a deșeurilor de pe malurile râului Mureș din vecinătatea municipiului Târgu Mureș. La eveniment au participat peste 350 de voluntari. Au fost folosite 5 camioane, 14 caiace și o barcă cu motor pentru adunarea deșeurilor din apă sau din locurile greu accesibile de pe mal. Într-o postare dedicată evenimentului, organizatorii au adresat mulțumiri partenerilor evenimentului: Administrația Bazinală de Apă Mureș, Aquaserv, Ecolect Mureș, Salvamont Mureș, ISU Mureș, Bioeel, Mureș Runners, Outdoor Experience, Teatrul Național din Târgu-Mureș, Ansamblul Mureșul, GoKart, Fundația Comunitară Mureș, Divers - Organizația de femei, Vibe Festival, What`s in the box Production, Consiliul Județean Mureș, primăriile Târgu-Mureș și Sângeorgiu de Mureș, Circulo, Stop waste local shop.

În cadrul evenimentului a avut loc și un concert susținut de cunoscutul interpret mureșean Vizi Imre.

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, care a participat alături de voluntari la eveniment, a declarat că “pas cu pas, ne îndreptăm spre un oraș mai verde! Anul acesta, colectarea selectivă a început să dea rezultate din ce în ce mai bune, am eliminat mai multe depozite ilegale de deșeuri, iar campania de curățenie de primăvară a fost un succes. Cu toate acestea, avem nevoie și de cooperarea comunității pentru a avea un oraș mai curat. Felicitări și mulțumiri organizatorilor!”

La acțiunea de ecologizare a malurilor Râului Mureș a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Kovacs Mihaly Levente, care a declarat după eveniment, într-o postare pe pagina sa de facebook, că “Salvarea lumii nu începe cu hashtagurile din rețelele sociale, ci începe pe teren, în pași mici. Este interesul nostru, a tuturor să păstrăm această planetă în viață. Iar păstrarea ei începe acum”.

Lasă un comentariu