FINAL DE SEZON PENTRU POLOISTELE DE LA CSM TG. MUREȘ!

Distribuie pe:

Poloistele de la CSM Tg. Mureș au încheiat sezonul oficial pe locul 4. “Nu am avut pretenții mari, dar se vede evoluția pozitivă atât în cupă, cât și în campionatul de senioare. Am avut multe meciuri, unde o perioadă bună de timp am reușit să jucăm de la egal la egal cu adversarele noastre, dar deocamdată suntem prea tineri. Pentru viitor trebuie să întărim echipa de senioare. Ne-ar trebui minim 3 jucătoare valoroase. Bineînțeles ne dorim să readucem mureșencele noastre care joacă pentru alte echipe, dar dacă nu, atunci trebuie să aducem de altundeva - fiindcă această echipă a adus imagine pozitivă CSM-ului. Ar fi păcat să nu putem continua linia ascen-dentă”, a declarat paginii oficiale, Ispir Cristian, antrenorul principal al echipei CSM. “Poți să fii bun și atunci dacă aduci o echipă completă de altundeva, dar noi ne dorim să creștem valorile noastre. Și așa avem nevoie de câteva implanturi. Trebuie să avem răbdare și cu junioarele, fiindcă începem un nou ciclu. Ne bucurăm de tot sprijinul primit din partea clubului și al conducerii orașului. Am dat câteva zile libere, după care începem pregătirea. Trei dintre jucătoarele noastre se vor pregăti pentru europenele de junioare, celelalte pentru sezonul viitor. Vom vedea ce strategie vom aborda pentru sezonul viitor. Pentru mine, cel mai important a fost că aceste fete au crescut enorm în valoare și am pus umărul la creșterea sportului mureșean”, a mai afirmat Cristian Ispir. După Campionatul European de U19, echipa CSM Tg. Mureș va avea o vacanță mai lungă, după care trebuie să se pregătească pentru sezonul următor. Echipa are în plan și câteva turnee amicale, unul în Croația, dar acestea sunt în discuții cu conducerea clubului și al municipiului Tg. Mureș.

UN NOU SUCCES PENTRU CSM TG. MUREȘ

Echipajul mureșean Kovács “Kopek” Levente - Neumann Alexandru, de la CSM Tg. Mureș, a terminat pe locul 1 în clasa lor, și pe locul doi la general, la Raliul Argeșului. Din păcate, mașina echipajului Turzai Dániel - Turzai Laura s-a încăpățânat din nou. Raliul Argeșului a fost un raliu lung, dar și frumos, cu multe locuri pitorești și cu vestitul Traseu pe Transfăgărășan, care a fost împărțit în câte două probe speciale la urcare și două la coborâre - ne-a transmis Kovács “Kopek” Levente. Chiar dacă au făcut eforturi supraomenești, echipajul Turzai Dániel - Turzai Laura nu au reușit să termine această cursă. După prima zi, motorul lor a cedat, și au adus altul din garajul clubului pentru a doua zi, dar, din păcate, înainte de start, o problemă minoră a împiedicat echipajul să continue. Următoarea etapă se va desfășura la Bucovina, în perioada 17-18 iunie.  

HALTEROFILA LOREDANA TOMA, NUMĂRUL 1 ÎN EUROPA

Sportiva română Loredana Toma a fost aleasă cea mai bună halterofilă a Europei pe anul 2021, într-un sondaj efectuat de Federația Europeană de specialitate. Halterofila de la noi din țară a primit 1629 de voturi, potrivit paginii de facebook a forului continental. Loredana Toma (categoria 64 kg) a cucerit în 2021 trei medalii de aur la Campionatele Europene de la Moscova, stabilind și un nou record continental la stilul smuls. La masculin, cel mai bun halterofil european a fost ales Lasha Talakhadze din Georgia. Cei doi sportivi vor primi premiul “EWF 2021 BEST WEIGHTLIFTER OF THE YEAR”, în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediții a Campionatelor Europene de Seniori, care va avea loc pe 27 mai, la Tirana, în Albania.

ITALIENII AU CÂȘTIGAT PRIMA EDIȚIE DE CONFERENCE LEAGUE!

AS Roma a cucerit ediția inaugurală din Conference League, 1-0 în finala cu Feyenoord Rotterdam. Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs. După acest succes, Jose Mourinho a devenit singurul antrenor din istorie care a câștigat trofee continentale cu patru echipe, FC Porto (Cupa UEFA și Liga Campionilor), Inter Milano (Liga Campionilor), Manchester United (Liga Europa) și AS Roma (Conference League). De asemenea, acesta este primul trofeu european din istoria clubului roman.      

MARELE PREMIU DE MOTOGP AL FINLANDEI A FOST ANULAT

Marele Premiu de MotoGP al Finlandei, programat inițial ca a XII-a etapă a sezonului, la 10 iulie 2022, a fost anulat. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Federația Internațională de Motociclism (FIM) și de Dorna, promotorul MotoGP, informează AFP. Motivul anulării ar fi legat de lucrările de omologare a circuitului și de situația geopolitică. “Lucrările de omologare în curs de desfășurare pe circuit și situația geopolitică” din regiunea situată la aproximativ o sută de kilometri de granița cu Rusia, au dus la anularea acestei curse, care urma să aibă loc la Kausala (sud-est), justifică într-un comunicat de presă FIM, Dorna și IRTA (International Road-Racing Teams Association, care reunește echipele prezente la cel mai înalt nivel). Finlanda și vecina sa, Suedia, au cerut oficial aderarea la NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) din cauza ofensivei ruse împotriva Ucrainei, o alegere aspru criticată de Moscova. Kymiring (numit după râul Kymi care îl mărginește), un circuit finlandez nou, situat la o sută de kilometri nord-est de capitala Helsinki și la tot atâția de granița cu Rusia, urma să găzduiască primul GP de motociclism viteză pe pământ finlandez din ultimii 40 de ani.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu